vineri, decembrie 17

lansare de carte


sunt inghetata si o migrena ma chinuie cumplit. iau o bulina - de fapt este ceva oval - roz ciclamen, poate poate ii va tine companie durerii si ma va elibera din menghina.

mi s-a intamplat ceva dragut azi. aveam in program o ciocolata calda si scriere, cand o colega, masteranda la facultatea de limbi straine, imi spune ca merge la o lansare de carte. eu, fascinata, intreb despre ce este vorba. ochii imi sclipeau de fericire, caci stiam despre ce carte este vorba. o rasfoisem cu mare drag la targul de carte Gaudeamus. ea ma invita sa ma alatur si eu accept cu placere.

decanul facultatii de litere, domnul Liviu Papadima, coordonatorul proiectului cartii "Care-i faza cu cititul?" Editura ART este barbatul vesel, elegant prin gesturi, atitudine, omul care stie sa faca haz de necaz, care stie sa adune oameni si personalitati diferite intr-o singura carte, intr-un singur loc. Il cunoscusem la premierea unui concurs literar la care am participat prin vara, si m-a impresionat de atunci. Imi face placere sa intalnesc oameni de la care pot invata mult sau putin, dar am ce invata. Dintre scriitorii povestilor din carte, adresate copiilor cu varste intre 10 - 14 ani, au mai fost: Paul Cernat, Doina Rusti, Simona Popescu, Ioana Parvulescu (care a precizat ca a scrie pentru copii e mult mai greu decat pentru adulti, dar nimeni nu apreciaza; literatura pentru copii in afara este foarte apreeciata), Cezar Paul Badescu (care a spus ca in fiecare dintre noi, exista acel copil naiv, care se stanjeneste cand vede doi oameni sarutandu-se).

la final, am rasfoit enciclopedia: "1001 carti care trebuiesc citite", si am descoperit ca am si eu cateva bifate. am inteles ca sunt pe drumul cel bun si ca pot mult mai mult. :)

imi doresc sa am lansarea mea, sa vin cu un plan de marketing eficient si original.