joi, iunie 3

vara din nou


caldura mon cher de la primele ore... 30 grade Celsius indica termometrele instalate in asfalt.

dimineata... aglomeratie in capitala tarii. pornesc pe jos spre gradina botanica. o prietena ma intreba ieri ce am vazut frumos. pentru mine, botanica inseamna "scoala". azi, am fost atenta la ce e "frumos" acolo. mult verde. imi amintesc de vorbele unui baiat - ce m-a fermecat candva cu o cerere in casatorie (fara inel), in genunchi, pe aleile acestui loc grandios; ba. mi-a recitat chiar si poezii de Toparceanu; un adevarat rasfat ce a culminat extrem de dur si neasteptat - :"verdele poate crea nevroze". asa este! e mult verde de nuante diferite. e superb! s-au schimbat panourile cu informatii despre speciile de plante si indicatoarele pentru alei. gradina a intinerit.

un barbat tundea iarba. mirosea odihnitor. o mamica facea baloane de sapun pentru fiica ei. copiii, ieri erau mai multi decat azi. gradina botanica va fi pentru mine loc de plimbare si iubire cand voi fi mama. pana atunci... e facultate... examen... chin.

privind in jos, observ o insecta. "ce cauti tu aici pe o alee atat de circulata?" intelege se pare si se indeapta spre margine.

mi-as dori sa fiu din nou eleva... apoi studenta... dar, sa am mintea de acum, sa stiu ca pot ajunge acolo unde imi doresc!