sâmbătă, decembrie 6

Fata trista a Sarbatorilor

Este o perioada frumoasa. Cadouri, sarbatori, traditii...dar sunt oameni care profita in mod urat de aceasta perioada. Numarul cersetorilor se inteteste. Unii dntre noi devin mai mult ca niciodata snobi demonstrand ca ei isi permit sa cumpere -fara a sta pe ganduri- cea mai scumpa jucaria, cea mai mare pulpa de porc etc. stand ostentativ cu cardul VISA la vedere. Off...asa urat, trist, dezgustator.
Dupa ce am platit factura pentru abonamentul Tv, am ieist din cladire si in fata unui bloc am vazut o fetita atat de frumoasa, blonda cu ochi alabstri-verzi, slabuta, imbracata frumos si curat, care mi-a cerut bani. Era frumoasa asemenea unui inger. Avea ceva care emana bunatate, ceva special in jurul ei. I_am dat bani, apoi mi-am amintit ca aveam o turta dulce in forma de fluture. M-am intors si i-am daruit-o, spunand:"Uite, sa mananci. E turta dulce." Mi-a zambit si mi-a spus :"Multumesc". Imi amintesc din perioada in care am predat cat de sensibili si "suferinzi" sunt copiii in aceasta perioada. Cei care fac pe durii, pe indiferentii sunt de fapt cei mai sensibili. Mi-e dor de ei...si imi pare rau -dar n-am cum sa ajut- ca sufera in perioada sarbatorilor.
Am citit un afis in autobuz ca se strang, pana la 14 decembrie, jucarii pentru copiii din orfelinate. Campania are loc la Muzeul de Geologie. Am strans papitoaiele de lpus pe care nu le mai "intrebuintez", vreau sa ma consider matura :)), si am hotarat sa le donez. Mama imi spune foarte intrigata ca mai bine le-as duce personal caci multe se pierd pe drum sau sunt aruncate la gunoi pur si simplu, ca a vazut cum cei de la REBu au aruncat saci intregi cu haine cand s-au strans pentru sinistrati. Imi pare rau ca se intampla astfel de lucru, dar cred ca suntem capabili de asa ceva.
Sa fim mai buni si mai putin grandomani in aceasta perioada.

FLUTURELE ALBASTRU


A fost odata un vaduv care locuia impreuna cu cele 2 fete ale sale care erau foarte curioase si inteligente. Fetele ii puneau mereu multe intrebari... la unele stia sa le raspunda, la altele nu... Cum isi dorea sa le ofere cea mai buna educatie, intr-o zi si-a trimis fetele in vacanta cu un intelept.
Inteleptul stia intotdeauna sa le raspunda la intebarile pe care ele le puneau. La un moment dat una dintre ele a a adus un fluture albastru pe care planuia sa il foloseasca pentru a insela inteleptul.
-Ce vei face? o intreba sora ei.
-O sa ascund fluturele in mainile mele si o sa intreb inteleptul daca e viu sau mort. Daca va zice ca e mort, imi voi deschide mainile si il voi lasa sa zboare. Daca va zice ca e viu il voi strange si il voi strivi. Si astfel orice raspuns va avea, se va insela.
Cele doua fete au mers la intelept care medita si l-au gasit meditand.
- Am aici un fluture albastru. Spune-mi inteleptule, e viu sau mort?
Foarte calm, inteleptul surase si ii zise:
-Depinde de tine... fiindca e in mainile tale.
Concluzia: asa e si in viata, poti face bune sau rele.