joi, iunie 21

Puţin supărată

În mare am avut o zi minunată...
Am primit o frumoasă lecţie de viaţă de la o stimată doamnă de aproape 70 de ani.
- Îmi puteai fii nepoată, nu fiică. Învaţă de la mine, să nu încrezi niciodată în oameni, nici chiar  în tine uneori. Când faci ceva, să revizuieşti.... oricât ai fi de bună sau experimentată în domeniul respectiv. Să ştii că oamenii nu se bucură pentru realizările tale, pentru ambiţa ta de a reuşi.
În arşiţa zilei, am mers să-mi  duc cărţile (Tobias şi Tolba) pentru concursul pe care îl sponsorizez la 121.ro. Ce  minunată e redacţia fetelor senzaţionale. Mi-am reamintit că a fost o perioadă în care  îmi doream muuuult, enooorm, să lucrez în echipa 121.ro.
Ajunsă acasă, mi-am jucat puţin rolul de gospodină (care îmi place mult, mai puţin gătitul, care mă face să miros a toate cele)... am spălat rufe, aragazul, am făcut puţină ordine (pleacasem în grabă de dimineaţă).
Am primit un mesaj de la o cititoare  blogului meu, care mi-a adresat cuvinte frumoase, mărturinsdu-mi că îi face o plăcere deosebită să mă citească. Acesta este motivul pentru care nu renunţla blog, gând ce mă chinuie în momentele în care primesc mesaje anonime de la frustraţi, labil psihic.
Iar pe seară, m-am enervat teribil.... ştitţi expresia "facerea de bine, fu..... de mamă". Eu încerc să ajut oamenii, ir ei îmi spun că atâta şcoală şi cursuri nu au nicio valore. "Hei, maestre, pentru mine tot ce fac, are valore. De la un banal - pentru tine - curs de scriere creativă, până la o a doua facultate sau maste sau ce vreau eu să mai învăţ, are valoare. Învăţ pentru mine, pentru sufletul meu, pentru a-mi antrena neuronii, nu pentru diplome".
Am aflat apoi, că mi-a murit naşa... o femeie puternică, blândă, înţeleaptă... minune de om, credinciosă fără a fi habotnică...  Aşa că, duminică am program: înmormântare.

ALL are grijă de cultura voastră

Noi cărţi călătoare caută cititori 12/06/2012

Postat de: ALLCafe in : Cafeaua zilnică , trackback
Chemarea îngerului, de Guillaume Musso
Pentru că listele de aşteptare pentru cele 60 de cărţi deja călătoare sunt atât de lungi, dar şi pentru că vrem ca tot mai multă lume să se bucure de noile noastre apariţii editoriale (unele mai frumoase ca altele), zece noi titluri intră în campania “Cartea călătoare”:
Din colecţia Strada Ficţiunii:
- povestea ursuleţului Nono, de Renata Carageani
- Nepovestitele trăiri ale templierilor români, Cartea a II-a, de Adrian Voicu (atenţie, nu o cereţi dacă nu aţi citit deja primul volum, povestea se continuă ;) )
- mult aşteptatul roman al lui Guillame Musso, Chemarea îngerului.
- De-aş avea un soţ cât o muscă, de Hatice Meryem
Din colecţia Iubiri de altădată:
- Prima iubire, de Ivan Sergheevici Turgheniev
- Ehtan Frome, de Edith Wharton
- Dragoste şi prietenie, de Jane Austen
Pentru pasionaţii de biografii:
- Viaţa mea. Fragmente de jurnal, de Sofia Tolstaia – soţia lui Lev Tolstoi
Cei care vor să ia lecţii importante pentru schimbarea personală, va călători şi o retipărire, carte vândută în mai mult de 15 milioane de exemplare: Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace, de Stephen R. Covey.
Bineînţeles, din noua serie de cărţi călătoare nu putea să lipsească Horaţiu Mălăele, cu ale sale Rătăciri.
Ce trebuie să faceţi pentru a primi o carte călătoare:
Să trimiteţi cât mai curând un email pe adresa loredana punct modoran at all punct ro în care să specificaţi cartea dorită şi adresa de livrare. Puneţi două opţiuni, în cazul în care cea dorită a plecat la un alt cititor.
Atenţie! Au prioritate cititorii care au făcut parte din campania vALLuntar şi (cei) care nu au primit alte cărţi călătoare. În rest, primul sosit, primul servit.
Dacă aveţi şi un blog personal, lasaţi-ne şi adresa lui, ne place să descoperim bloguri noi.
Vă invităm cu drag şi pe Facebook, în vALLuntar, grupul nostru discuţii, unde se fac schimburi de cărţi şi listele de aşteptare. Avem şi un regulament al grupului, să-l citiţi înainte, da? ;)
Despre campania Cartea Călătoare:
Fiecare cititor implicat în campanie va trebui să citească şi să dea mai departe cartea primită. La rândul lui, cel care primeşte cartea o citeşte şi o dă apoi mai departe. Fiecare cititor trebuie să intre pe pagina de Facebook.com/Editura.All sau pe Twitter, folosind hashtagul #carteacalatoare, şi să ne spună titlul cărţii şi unde se află ea (oraşul).
La final, va fi realizat traseul fiecărei cărţi din campania Cartea călătoare. Perioada de desfăşurare a campaniei este 23 aprilie 2012 – 23 aprilie 2013.
Cărţile ce fac parte din campania Cartea călătoare pot fi recunoscute uşor, prin eticheta explicativă lipită pe coperta întâi.
Aşteptăm mailurile voastre! Spor la citit!

Tobias vă premiază

Tolba cu povesti si Tobias vin la tine acasa!

Organizatori: 121.ro si Claudia Groza


Detalii concurs

Activ pana la:
27-06-2012

Premii:
Unul din cele trei exemplare ale cartii 'Tobias, elefantelul colorat' sau una din cele trei carti 'Tolba cu povesti'

Participare: 0 puncte (sunt necesare 0 puncte pentru participare. Citeste despre cum poti folosi sistemul de puncte aici)

Descriere concurs

Nu stii ce povesti sa ii mai citesti celui mic? Iti recomandam cateva povestioare care sigur il vor incanta, dar ii vor dezvolta si imaginatia si increderea in sine. Cartile pe care vi le propunem contin povesti educative pentru cel mic, care ii vorbesc despre curaj, despre bunatate, prietenie, buna-cuviinta, iertare, iubire, incredere si respect.

121.ro te invita sa participi la concurs in perioada 13-27 iunie si poti castiga unul din cele trei exemplare ale cartii 'Tobias, elefantelul colorat' sau una din cele trei carti 'Tolba cu povesti', ambele semnate de Claudia Groza.

Pentru a participa la concurs trebuie sa fii membru al comunitatii 121.ro, cu domiciliul stabil in Romania si sa ai datele personale corecte.

Citeste regulamentul general al concursurilor aici.

Succes!