vineri, septembrie 30

HAI LA BIBLIOTECA cu mic, cu mare!


01-02 Octombrie - Noaptea Bibliotecilor
Eveniment in premiera, IN BUCURESTI SI IN TARA !
LA 1 OCTOMBRIE, BIBLIOTECILE SE DESCHID NOAPTEA ! HAIDETI, SA PETRECEM O NOAPTE ALBA IN BIBLIOTECA !



Biblioteca Pedagogica Nationala I.C. Petrescu va invita sa luati parte la Noaptea Bibliotecilor Editia I, Bucuresti Evenimentul se va desfasura Sambata, 1 octombrie incepand cu ora 18.00 pana Duminica 2 octombrie, ora 4.00
in holurile de la parter si etajul I si in salile 'Istrate Micescu' si 'American Corner' ale Bibliotecii Pedagogice Nationale (langa Parcul Cismigiu).
Creat dupa modelul 'Noaptea Muzeelor', scopul evenimentului este de a readuce in atentia tinerilor, in special, si a publicului larg, in general, mersul la biblioteca, placerea de a citi si nevoia de documentare in contextul digital al anului 2011. Proiectul se desfasoara in contextul 'Anului International al Voluntariatului', iar organizatorii sunt tineri voluntari doritori sa revigoreze imaginea bibliotecii in societate.
Potrivit site-ului evenimentului, ideea Noptii Bibliotecilor a pornit de la o simpla statistica: 'Daca macar un sfert dintre cei care au calcat o data printr-o biblioteca in ultimii 10 ani ar reveni cel putin o data pe an intr-o sala de lectura, starea de spirit in bibliotecile Romaniei s-ar schimba semnificativ... Cat de greu poate fi sa revenim, macar pentru o noapte, la esenta experientei salilor de lectura?...'

Evenimentul va cuprinde manifestari cultural-artistice (intalnire cu scriitori, critici literari, artisti, cercetatori, profesori, istorici, jurnalisti, elevi si studenti; lansari de carte; expozitii de carte, pictura, grafica, sculptura; proiectii de filme; prezentari PowerPoint, recital de poezie; scenete; muzica live a clasica, chitara unplugged, jazz etc.) organizate la toate bibliotecile partenere in proiect, din Bucuresti si din tara.


Speram ca aceasta prima editie va avea un impact cat mai mare asupra romanilor, stimuland interesul nostru pentru lectura și cultura, indiferent de locul unde citim.

Accesul publicului la manifestarile organizate in Noaptea Bibliotecilor va fi gratuit.

Gasiti atasata o scurta prezentare a evenimentului realizata in forma de schita de catre organizatori.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati siteul www.noapteabibliotecilor.ro sau www.facebook.com/Noaptea Bibliotecilor


Sursa:
www.noapteabibliotecilor.ro

Am trei ani

Blogul meu a crescut. Are trei ani. Era trist cand a fost conceput. Apoi a cunoscut oameni frumosi. A intalnit si rautati uriase, dar acestea l-au maturizat.A conturat si a implinit vise. Este un loc unde frumosul apare periodic, unde muzica jongleaza cu lectura, unde oameni minunati isi lasa autografele.

La multi ani, prietene drag. La multi ani confidentul meu. 

Fie ca de acum inainte sa cunosti FERICIREA, magia, imbratisarea si cuvintele: mama, copil, rasfat, joc, povesti, familie, sarbatoare, minuni.

Multumesc tuturor celor ce-mi viziteaza acest loc drag sufletului meu.....

Multumesc celor care m-au sustinut in momente in care nu vedeam vreo iesire.... multumesc celor care s-au bucurat pentru mine si alaturi de mine de clipele de fericire.

Imbratisari si zambete!