marți, martie 24

Obosit, obosit sunt Doamne, obosit

Uneori obosesc. Atat de rau incat nu pot vorbi. Atat de rau incat nimeni nu mai vrea sa stea in jurul meu. Eman oboseala prin toti porii.
Mi-e greu. Nu imi gasesc cuvintele. Stau si le caut. Degeba. E ca si cum as cauta acul in carul cu fan. Tac. Si tac. Dar scriu. Si citesc. Gasesc cuvinte. Si e mai bine. Nimeni nu rade de mine ca am folosit gresit cuvantul. Sau ca, am pus accentul gresit.
Ascult...imi amintesc cuvinte din scoala generala:"Ma cherie, Claudine!" Ce frumos...
Mi-e dor sa fiu copil...mi-e dor de profesori. Aveau incredere in mine. Imi spuneau ca pot. Am obosit, dar nu ma las.
De-as muri maine, sa stiu ca am facut tot ce-am putut pentru cei dragi. Sa le spun cat de mult ii apreciez...cat am invatat de la fiecare...cat a insemnat el si ea si ei si ele, in viata mea.
Unii, enorm. Altii nu am cuvinte sa exprim. Mi-as dori sa isi dea seama de asta cat sunt inca in viata. Mi-as dori sa simt asta. Poate si un "multumesc ca te-ai gandit la mine" e suficient. NU pot darui stele, nici implini vise...dar sunt acolo, langa oamenii dragi si ma rog pentru ei, si fac ce pot. O mangaiere, un sfat, o imbratisare...nu aveti habar cat valoreaza...decat in clipa in care nu le primiti.
Am obosit...
Dar renasc ca Pasarea Phoenix si voi fi din nou langa oamenii dragi..Stiu ca va fi bine si pentru mine intr-o zi.
Acum, am obosit si ma retrag. Putin. In lumea viselor si a sperantelor de mai bine.
Nu uitati: de multe ori, de cele mai multe ori, din putin se face mult. Bucurati-va de cat primiti. Apreciati...caci, nemultumitului i se ia darul.
Daca am gresit cu ceva, ma iertati va rog.
...Am obosit.

De ochii lumi

Martie...martisor...primavara.
Sezonul curateniei, purificarii organismului, al revenirii la viata.
Se sadesc pomi, se arunca vechituri, se alunga praful.
Aceasta campanie a inceput si la locul de munca. S-a muncit temeinic, cu drag si spor, pentru a intampina cum se cuvine primavara. Dupa 2-3 zile de efort asiduu, holurile erau pline de gandaci cazuti la datorie, in urma deparazitarii din decembrie.
Stiti expresia "de ochii soacrei"? Curatenia de mantuiala e in felul urmator: se matura, iar gunoiul se ascunde sub covor sau in spatele unui dulap; hartiile se indeasa intr-un fiset.La scurt timp de la inceperea campaniei de primavara, aflam ca s-a anuntat vizita unui ministru.In cinstea dansului, s-au montat la toalete suporturi pentru hartia igienica. Asta ca asta, dar minunea consta in faptul ca exista si hartie igienica. N-am vazut de doi ani, de cand sunt angajata, asa ceva. Sau unde se anunta vremuri grele, avem nevoie de hartie igienica in cantitate mare?! Ma gandeam, daca asa se face treaba la noi, sa chemam in fiecare luna pe cineva sa ne viziteze. Sunt carcotasa si rea...dar in acelasi timp dezgustata. Hai ca trece si asta.
Noi sa fim sanatosi si optimisti, ca de trait, TRAIM BINE!

Jurnalul unei pofticioase

Pune-ti pofta in cui! Uneori se poate, alteori nu. Exista cazuri cand nu e nevoie, cand organismul e de partea ta si iti permite sa te rasfeti.
Da, sunt o fata slabanoaga. Chiar prea slabanoaga. Am ajuns sa port hainele din facultate si chiar liceu. Factorii: stres, alergatura, oboseala mi-au schimbat stilul de a manca. Nu mai pot manca normal (dar nu sunt anorexica). Nu ma hranesc corespunzator. Ma hranesc cu dulciuri, care imi dau energie, dar stiu ca nu-mi ofera elementele de care am nevoie: proteine, vitamine. Colegele mele ma invidiaza. Pot consuma dulciuri si nu ma ingras. Nu e chiar asa. Nu fac bine ce fac. Sunt extrem de constienta de asta.
Dar ma bucur ca imi pot satisface poftele. Cel mai mult poftesc la fructe. Atunci cand le am in fructiera, nu ma tenteaza. Imi plac merele golden, dar mananc foarte rar. Imi plac rodiile si pomelo, piersicile si strugurii, prunele si gutuile, kiwi si mandarinele.
Ador salatele. Salata greceasca, salata cu pui, salata cu ton...salate fel de fel.
Mananc adesea ciorba de legume. Chiar si supe cu galusti.
Savurez cu placere inghetata: fistic, nuci, fructe de padure si alte sortimente.
Cartofii copti sau fierti, sunt "prietenii" mei la o friptura de pui - doar piept de pui.
Silueta nu depinde doar de hrana. Miscarea este un aliat de nadejde -pe care-l recomand- pentru un corp frumos si sanatos.
Dragelor, si slabanoagele sunt pofticioase! Nu fiti rautacioase cu ele. Nu le spuneti de 10 ori pe zi ca sunt slabe. Multe, foarte multe dintre ele nu se complac in situatia asta.
Uneori, te simti ca un lepros. Dar -ca o rautate- e asa bine sa te urci pe cantar fara stresul ca ai luat un kg in plus si mai poti manca o savarina. Da. Ati auzit bine: o savarina si azi.
Sper sa fiu acceptata asa slaba, cum sunt.
Poftiti va rog!