vineri, aprilie 27

Moi l'ecrivain... Paris... les comptes


 Paris, mon amour.... film in regia Woody Allen... vizionat... :)

Despre ziua de azi

Căldură mare mon cher....
Obosită, somnoroasă, speriată de inspecţia comisiei din Malta, pornesc spre centrul unde am depus dosar de titularizare, pentru a afla ziua, clasa,ora unde voi susţine inspecţia de specialitate (vorba unei colege, profă de mate, mai în vărstă: "dacă n-ai avea chemare şi talent, nu ai sta în sistem pentru un salariu mizerabil, care nu-ţi acoperă decât deplasarea timp de o lună şi pacheţelul"). 
Domnul de acolo, începe să râdă. 
-Vaaai, ce lecţie veţi preda. Hahaha.
M-am obişnuit cu toate. În programă urmează sistemul reproducător în această perioadă, dar mi se pare ceva normal.
- Ce lecţie voi preda?
- "Compoziţia urinei şi formare ei la om" . Numai subiecte din acestea gastronomice.
- Da, cam aşa e... :) Mulţumesc.

Elevii mei nu aveau niciun chef de ore. Ba să ieşim afară, ba nu ştiu ce să ne jucăm.... 
- Păi dacă acum faceţi aşa, în iunie ce mai spuneţi....?

Aflu că inspecţia celor din Malta s-a anulat. Colegii îmi spun ca azi arăt a profă... din cauza tocurilor. Hahahaha..... :) Adevărul că sunt foarte comodă.... şi dacă alerg toată ziua, nu port tocuri decât la evenimente mari.

Sunt puţin abătută. În curând este ziua mea. Ca de fiecare dată, îmi fac bilanţul. În cancelarie, discutam cu o colegă, de aceeaşi vârstă cu mine, mama a doi copii minunaţi: unul de 10 ani şi o zgâtie de fată, de 4 ani şi jumătate. Îmi spunea că s euită cu mândrie la copiii ei, dar are şi zile cândse simte epuizată, şi îi vine să îşi ia lumea în cap. I-am spus:
- E bine că ai la ce te uita. Eu nu am la ce.
- Claudia, să nu mai spui asta niciodată. Ai făcut atâtea lucruri minunate, ai atâtea împliniri şi realizări.... nu e timpul pierdut pentru nimic. 
- Da, ai dreptate, însă timpul trece şi nu iartă....

Mi-e somn... iar mâine am o zi plină.... cufărul cu poveşti mă aşteaptă... un workshop despre "Inteligenţa emoţională"... de returnat cărţi la biblioteca metropolitană.... de pus cărţi la poştă spre copii frumoşi.... de printat poveşti....

Pe curând.... :)