joi, noiembrie 6

Atitudinea conteaza sau primeaza?

Buna dimineata si o zi spornica!

Am citit un articol dragut, mi-am luat notite si m-am gandit ca v-ar placea si voua, prietenii mei...sau mai degraba v-ar fi util. E scris de Dan Cretea ....face matinalul la Radio Romania Actualitati.

"Atitudinea e mai importanta decat faptele. E mai importanta decat trecutul, decat educatia,decat banii, decat circumstantele, decat esecurile, decat succesele, mai importanta decat ce gandesc, spun sau fac ceilalti. Atitudinea e mai importanta decat aparentele, talentul sau indemanarea. Lucrul cel mai remarcabil este ca in fiecare dimineata avem de ales in privinta atitudinii pe care o adoptam pentru restul zilei. Nu ne putem schimba trecutul. Nu putem schimba faptul ca oamenii actioneaza intr-un anume fel. Nu putem evita...inevitabilul. Viata inseamna 10% ceea ce mi se-ntampla si 90% felul in care reactionez la ceea ce mi se intampla. Asa e si in cazul tau. Noi suntem stapanii atitudinilor noastre. In jocul vietii, nu conteaza cine are dreptate, conteaza cine ramane viu.

Fiecare zi iti deschide un nou cont (in minute). Fiecare noapte ti-l anuleaza. Nu poti pacali timpul. N-ai cum sa economisesti zile pentru mai tarziu. Trebuie sa traiesti in prezent din creditul de timp acordat azi, sa investesti ca sa poti scoate profit in domenii ca sanatate, fericire si succes. Ceasul ticaie si timpul se scurge. Viata e asa frumoasa, e un urias cocktail de senzatii si oricum stim ca exista intotdeuna cineva care ne vegheaza sau cineva drag caruia ii suntem dragi la randul nostru.

Daruieste un suras la fiecare pas incercand de fapt sa zambesti intotdeauna...sau sa razi cu lacrimi. Rasul duce la scaderea nivelului de hormoni ai stresului si intareste sistemul imunitar."

Fragment din viata mea

Pana nu demult, adica mai ieri, credeam ca trebuie sa-i accepti pe cei de langa tine, asa cum sunt:cu bune si cu rele, cu viata lor, cu personalitatea lor.
Dar, cum viata e o "farsa", te pocneste cand te astepti mai putin si chiar iti cere cu nerusinare sa intorci si celalalt obraz, de la un expedierea unui mail neverificat, ajuns la persoana de la care plecase, am inceput un "joc de replici" acide, dar ce contineau atata adevar. In fine, adevarul e in intotdeuna la mijloc, dar...un prieten drag, mi-a destainut ce ar schimba la mine. Ia priviti ce:"Astepti prea mult de la exterior si prea putin de la tine, de la eul tau singular, valoros tocmai prin singularitate.In felul asta fugi in zona supra-aglomerata a oamenilor care se multumesc sa caute raspunsul in exterior, de la altcineva, de la o autoritate.... sa-l primeasca, sa fie recompensati.Pentru ca atat de multi stau cu gura cascata la o autoritate, sansa ta este sa treci in tabara celorlalti, mai mica, mai criticata, mai hulita, dar mai admirata, pt ca treptat te poti transforma intr-o autoritate, si ceilalti te vor cauta ei, vor vrea ei sa fie cu tine, langa tine.Dar in mare asta as schimba. Si atunci nu vei mai acuza pe nimeni de nimic si nu vei mai cere nimic de la nimeni. Dar vei primi totul. "
Frumos...poate astept mult, implicandu-ma si daruind mult - desi corect este sa daruiesti fara sa astepti recompensa - dar cati dintre noi (si acum sa fim sinceri pana-n maduva oaselor) nu se bucura de un sms, un telefon, un email de la cineva special - prieten, ruda, coleg - cand se asteapta mai putin, sau se credea demult exclus din viata persoanei respective?!
A fost o lectie de viata pentru mine...oricum cel ce mi-a spus aceste cuvinte, pline de intelepciune, m-a invatat multe -si sper sa ma tin de cuvant la promisiunile facute, una din cele mai importante (pentru mine) este aceea de a-i multumi public la lansarea primei mele carti :). Cu toate acestea, ma zgandare o doza de rautate, si as apela din nou la o zicala:"Vezi barna din ochiul tau, apoi paiul din ochiul altuia." Oare boala numita "prietenie exagerata" sau "altruism exagerat" este mai grava decat indiferenta, ignoranta si altele, mai marunte?!
In fine...nu stiu ce sa spun...oameni printre oameni, personalitati diferite, educatii diferite, principii diverse, experienta de viata diferita...o mie si unul de factori, ce ne determina sa avem, fiecare in parte vieti UNICAT, mai mult sau mai putin.
Imbratisari si ganduri optimiste oamenilor dragi mie, inclusiv "el", care ma resusciteaza periodic...Multumesc ca ai fost, esti (din cand in cand) si poate vei fii, parte din viata mea.