duminică, mai 17

Lista de lecturi

Am vazut ca se poarta listele de lecturi. Cred ca e bine sa-ti impui sa citesti cat mai mult si mai divers. Am "furat" o astfel de lista de pe un blog. Apartine lui Dragos Bucurenci, un om cu o energie fantastica, care face enorm de multe lucruri. Il am ca model. Promit sa fac cat mai multe lucruri interesante, sa socializez, dar in primul si-n primul rand sa am grija de suflletul meu prin lectura si muzica, si arta... apoi sanatate -miscare in aer liber (el promoveaza mersul pe bicicleta)... apoi, mai vad eu.
[Uite cine citeste:
Dragoş Bucurenci: "Nu cred că avem scriitori [români] care să merite efortul unei pasiuni."
Conduce Asociaţia MaiMultVerde. A publicat o carte (RealK), a scris sau mai scrie în publicaţii generaliste (Tabu, Esquire, Academia Caţavencu, Elle) şi culturale (Dilema, Dilema Veche, Observator Cultural). A fost şi pe sticlă cu emisiuni proprii pe TVR1, TVR Cultural. A câştigat numeroase premii pentru activitatea pro-mediu. A jucat în piese de teatru.
Posibil pentru România:
Dragoş Bucurenci, într-un interviu despre "inamicii" pădurilor: cărţile.
Ce cărţi te-au marcat?
Nu-mi plac listele. Şi nici clişeele. Cărţile trebuie să-ţi placă sau să te lumineze, nu să te marcheze.
Primele cărţi care-mi vin în minte într-o ordine afectivă:
Biblia, Patericul,
"1984" de Orwell,
"Noi" de Zamiatin (asta mi-a fost recomandata de cineva priceput si citit)
"O zi din viaţa lui Ivan Denisovici" de Soljeniţîn
"Drumul către servitute" de Hayek
"Această dragoste care ne leagă" de Doina Jela
"Haide, bre!" de Irina Nicolau
"Despre caracterul legilor fizicii" de Richard Feynman
"Ce spui după ce spui bună ziua?" de Eric Berne.
Sunt cărţi care m-au mişcat, asta-i sigur.]

Cosmar

De cateva nopti am cosmaruri.
Cuvinte dure, aspre, nefinisate, spuse cu rautate si bruschete, imi sunt infipte ca un pumnal in inima. Ma trezesc plangand, si oftez. Mi-e greu sa ma linistesc. Nu stiu cum de-am acceptat sa mi se-ntample una ca asta, sa acumulez atata energie negativa.
Cred ca asa trebuie sa-mi platesc pacatele si raul facut de-a lungul vietii. A fost ca un blestem pentru mine aceasta relatie. Tot corpul -de suflet nu mai spun - este afectat.
Ma simt doborata, infranta, dar nu ingenuncheata. Am constiinta curata. Am facut totul ca sa fie bine. Am indurat multa umilinta. Am decazut ca femeie. Acum, e de fapt o lupta cu mine. Ma urasc pentru ce am facut, pentru timpul petrecut, pentru ca am indurat atat.
Daca nu puteti spune lucruri frumoase, taceti. Cuvintele pot rani, mai mult decat va imaginati.