duminică, martie 13

Intamplari cu mine

Povestile pe care le scriu sunt interpretate de oameni. Stiu ca sunt judecata si confundata cu personajul feminin. Nu tin sa ma justific, insa, toate sunt fictiune. Extrem de putin, un punct mic este parte din mine, din viata mea. Restul este poveste.

In schimb, povestile pentru copii, au succes, au priza la public. Clar la asta ma pricep mai bine. Aseara, pentru a combate o durere de cap, am facut intrecere cu Gregor Mendel - ha ha ha - si am scris o poveste despre boabele de mazare. povestileLizei.

De dimineata, dupa ce am fost cadorista de prietenele mele dragi Iuliana si Diana, dupa ce am primit cel mai strengar zambet de la Andrei... mergeam ingandurata, luptandu-ma cu o durere de cap care nu vrea sa se debaraseze de mine sub nicio forma - incep sa o urasc de-a dreptul, caci imi creaza o stare de lesin - ma trezesc in fata unui domn barbos, cu un aparat foto in brate. Cu teama de a nu face scandal - ca o adevarata diva urmarita de paparazzi - imi zambeste si dispare. Uff... iar am fost fotografiata! Ma amuz, dar ma si enerveaza acest aspect. Nu este prima data cand mi se intampla.

Zambete, bucurii, magie, frumos si senin sa va aduca zilele primaverii care tocmai a sosit de departe!

Ce femei iubesc barbatii

articol preluat de pe garbo.ro

Ce fel de femei iubesc barbatii, pana la urma?

Iata ce crede Tom Matlack:

"Da, e adevarat barbatii iubesc femeile. Dar le iubim pe femei in toata complexitatea lor, pentru lucrurile pe care le fac, pentru inteligenta lor, pentru agerimea lor, spiritual lor atletic, creativitatea lor, puterea lor, forta personalitatii lor. Ceea ce se pare ca am uitat in tot acest timp. Iar creierul nostru este intoxicat cu pornografie in toate formele ei, care ne ameninata si nu neaparat fiindca ar fi moral gresit, ci fiindca pur si simplu suntem distrasi de la lucrurile cu adevarat importante, slabindu-ne puterea. E o calatorie imaginara care in niciun caz nu ne va ajuta sa ne imbunatatiim viata, sa fim tati mai buni sau soti mai buni si sa avansam in cariere.

Modelele pe care le-am intalnit in carne si oase s-au dovedit a fi chiar neatractive. Cand o femeie frumoasa deschide gura si spune prostii si nonsensuri, acel 10 perfect se transforma in nota 2.

Sotia mea a fost avocata, pentru ca apoi sa se ocupe cu decoratiunile, pentru ca apoi sa promoveze drepturile copiilor. Da, e sexy – dar in acelasi timp e mai desteapta decat mine, de departe mult mai placuta intr-un loc cu multi oameni si poate sa convinga pe oricine sa faca orice, atunci cand vine vorba de ajutorarea copiilor aflati in pericol. E atragatoare nu doar fiindca e foarte frumoasa, dar si pentru ca are toate aceste calitati".

Poate că mă visează cineva - Ana Blandiana

"Poate că mă visează cineva -
De aceea gesturile
Îmi sunt atât de moi
Şi de neterminate,
Cu scopul uitat
La jumătatea mişcării,
Grotesc,
De aceea contururile mi se şterg
Secundă cu secundă
Şi faptele mi se topesc...
Şi poate cel ce mă visează
E smuls din când în când
Din somn,
Trezit,
Purtat cu sila-n viaţa lui
Adevărată,
De aceea mă-ntunec
Suspendată uneori
Ca de-un fir care se topeşte de nea,
Fără să ştiu
Dacă va mai adormi vreodată
Ca să mi se mai întâmple
Ceva..."