duminică, octombrie 3

arta cinematografica


dorinţa mea de evoluţie culturală se amplifică, dar îşi găseşte şi împlinire. de două zile, merg la film. cu această ocazie, am "descoperit" sau am acceptat mai degrabă, că filmul este o artă.
a început să-mi placă cinematograful din cadrul Muzeului Ţăranului Român. este select şi are un aer specific. este un spaţiu dedicat culturii, există şi o librărie, poate asta mă face să încerc să descifrez tainele filmului.

am vizionat "Tatăl copiilor mei", film franţuzesc. Gregoire Caval, personajul principal, tatăl din titlu, este regizor. îndatorat până peste cap pentru realizarea filmelor, se sinucide, prin împuşcare. Ce m-a impresionat? Faptul că îşi iubea cele trei fete enorm, că se implica în educa ţia lor şi se juca foarte mult cu ele, le asculta. A declansat in mine dorinta (existentă de mult) de a avea o familie superbă! ştiu că e greu, dar nu imposibil.

intre 1 si 10 octombrie se desfasoara Festivalul International de Film. maine de la orele 19, la muzeul taranului roman, ruleaza "Documentare britanice", intrarea libera. Eu, ajung sigur. Daca va intereseaza, sunteti poftiti.