miercuri, ianuarie 23

O femeie pe care am admirat-o cand facea radio

 Pe Andreea Billig o ascultam cu mare admiratie la radio. Ea mi-a inoculat dorinta de  a face radio (mai ales ca mi se spune adesea ca am o voce frumoasa). Mesajul din sticla d epe 121.ro de azi, mi-o aduce mai aproape, cu o pasiune comuna: scrisul. E o femeie minunata!
Succes Andreea si multa inspiratie. 

Pana nu demult stiam despre Andreea Billig ca e om de PR. Avea propria ei agentie si lucra cu multi clienti internationali si romani. E o femeie frumoasa, intotdeauna in forma fizica perfecta, cu un zambet cald si o vorba domoala. Pare intotdeauna ca face lucrurile fara efort si le duce la bun sfarsit cu pacea unui om stapan pe el insusi. A absolvit Facultatea de Limbi Straine. Tatal ei de nationalitate franceza i-a insuflat dragostea de calatorie.
A fost intotdeauna pasionata de scris, a inceput la varsta de 8 ani si a terminat primul ei roman la cinsprezece ani. Desi apreciat de critici, romanul nu este publicat niciodata din motive independente de vointa ei. S-a concentrate pe studii si pe cariera. A lucrat in TV, radio si relatii cu publicul. Ii place sa citeasca si sa faca sport, cat mai mult sport. La un moment dat si-a reluat calatoriile, intr-o cautare de sine. In 2010 a avut o relevatie personala intr-o vizita in Brazilia.

"Sa fii avut vreo trei-patru ani atunci cand am simtit pentru prima data atingerea iubirii. Ma indragostisem de un coleg de gradinita si deja planuiam sa-mi numesc primul nascut ca pe el. Multa vreme am crezut ca, in afara iubirii parintesti, singura forma de iubire care ne poate implini este cea romantica. Pana cand, intr-o buna zi, contempland un apus de soare in Abadiania, o localitate micuta dar insemnata din Brazilia, am descoperit ca iubirea este, de fapt, starea noastra de a fi si ca, in ciuda aparentelor, suntem in permanenta inconjurati de iubire," declara Andreea intr-un interviu.
Dupa acea calatorie a reinceput sa scrie, de data aceasta in limba engleza. Cu primele patru povestiri a plecat in 2012 la unul dintre cele mai renumite targuri de carte, London Book Fair, in cautarea unui agent literar. A revenit in tara cu o propunere de contract cu o editura din Isle of Men, MP Publishing, contract pe care il semna la finalul lunii iulie.

"A fost o senzatie fantastica. Ca atunci cand, in sfarsit, dupa indelungi cautari, stii ca te afli pe drumul cel bun. Iar credinta mea in sincronicitate s-a dovedit intemeiata," spune Andreea, contempland faptul ca directoarea si proprietarul editurii cu care a semnat contractul isi doreau sa isi extinda portofoliul cu autori de romance.
La 14 noiembrie 2012 Andreea publica primul ei roman in limba engleza in format e-book, o culegere de doisprezece povestiri intitulata "Four Doors and Other Stories"<.i>, sub semnatura A. G. Billig. Cartea e disponibila pe Amazon, Amazon UK, iTunes, eBooks, Kobo, Barnes & Noble. Este promovata in Statele Unite de o agentie literara din Los Angeles.



Andreea continua sa traiasca in Romania, lucreaza deja la urmatorul ei roman si se dedica in exclusivitate scrisului. "…cred ca uneori este necesar sa faci un salt de credinta. Sa lasi fricile deoparte si sa urmezi calea pe care ti-o dicteaza inima. Universul te va sprijini neconditionat", declara Andreea.

Iti dau intalnire cu A.G. miercuri 23 ianuarie la ora 14:00 la 121 Live. Intra in direct cu noi si descoase-o cum isi traieste visul.

Daniela Fugaru Kammrath

La dentist

De cateva saptamani bune, o masea de minte isi facea de cap cand mi-era somnul mai dulce. Intr-o seara, spalandu-ma constiincios pe dinti, am descoperit ca mai am doua carii uriase. Gata. Aflasem despre un bun stomatolog la care isi lucrasera cativa prieteni. Ii cer nuamrul de telefon si ma programez.
Marti orele 13. Perffect.
Ajung... bineinteles ca imi era o frica de nedescris si in asemenea situatii vorbesc mult. Si domnul doctor vorbea mult, sa ma incurajeze. Imi fac radiografie si descopar cat de mult s-a modernizat si aparatura. Ma pun sa dau declaratie ca nu sunt insarcinata (ma apuca putin depresie, dar asta e). Intoarsa cu radiografia, medicul imi arata ce radacini ciudate are maseau. 
- E mai bine sa ti-o extraga chirurgul, ca sa nu apara complicatii. Sa nu iti fie teama.
Adevarul ca a stat cu mine pe toata durata extractiei. Mi-a facut anestezie. S-a apucat de lucru si ma cam durea. A mai facut o doza  de anestezie. Mi s-a parut ca a durat o vesnicie desi nu stiu daca au fost 10-15 minute.
Pentru ca nu mancasem decat o banana si nu am avut voie sa mananc nu stiu cate ore dupa extractie... mi-a fost foarte rau. Greata.... dureri de cap... ameteli. 
In fine... urmeaza episodul 2, luni.