duminică, ianuarie 3

La multi ani, 2010!




Sa fie un an cu sanatate, putere sa depasim momentele de cumpana - care sa fie cat mai putine -, aroma de bine, frumos, curat, senin, zambet si iubire, imbratisari de la oameni dragi, ganduri senine, bucurie la fiecare pas.
2010 mi-l doresc a fi un an energic. Multa miscare (fizic), multa actiune (scriere, colaborari, noutati in plan profesional), multa curiozitate de nou (sa fiu nasa, sa fac acte caritabile, cursuri diverse, dar neaparat unul de grafica), multa dragoste si multi oameni noi, importanti pentru viata si cariera mea. Sa fie un an plin de dinamism.
Poate va intrebati unde am disparut, de ce nu am mai scris? (Multumesc din suflet celor care mi-au lasat mesaje si urari de bine. Multumesc ca imi cititi blogul si ma incurajati, si imi sunteti alaturi. Sper sa scriu din ce in ce mai frumos, mai atractiv, mai actual).
Ei... a fost un an cu multe propuneri de a-mi petrece noaptea dintre ani. Ca niciodata! Nu stiam ce sa aleg. Cand ma asteptam mai putin, de la cine nu ma asteptam, am primit invitatia de a merge la mare, la Constanta. (O colega fusese anul trecut in Bulgaria si mi s-a parut "ciudata"). De felul meu sunt conservatoare, fata cu principii, bine educata (doar am sapte ani de acasa- si la propriu si la figurat)... dar, in ultima vreme am ales sa imi traiesc - oarecum - viata, caci e scurta.
Asa ca, am luat trenul si am ajuns la Constanta. Am coborat, si am descoperit un oras curat, insorit, primavaratec. Oameni deschisi care ne-au raspuns la intrebarile de orientare. Sa va spun (pentru un zambet) ca voiam sa parcurg 3 km pe jos? Ha ha ha. Cand am vazut cat e de mers cu autobuzul, am inteles ca nu le am cu distantele. Hi hi hi.
A fost o vacanta frumoasa! M-am odihnit, m-am plimbat, am mers pe nisipul ud. Marea imi soptea: "Mi-e dor de o atingere. Esti o persoana calda. Imbratiseaza-ma!" M-am aplecat si am atins un val timid, ce s-a spart linistit de malul curat. Era rece, dar curata, limpede si senina. Apa era ca o zana frumoasa ce isi astepta printul.
Am baut cafeaua pe stanci, mangaiata usor de razele soarelui jucaus si darnic, chiar foarte darnic pentru o luna de decembrie.
Am mers pe faleza de la cazino si am ascultat "Valsul Dunarii" la acordeon. Muzica acompania, printre picaturi de ploaie, marea. Aceasta devenise putin agitata. Lumea acorda atentie scoicilor, coralilor, stelelor de mare puse la vanzare pe marginea dinspre Acvariu.
Am vizitat o moschee. In ciuda unei dureri de cap cumplite, ce mi-a furat din bucuria plimbarii, am urcat in minareta, unde batea un vant asa turbat. Nu stiu pe cine se suparase asa rau. Poate pe soare ca era prea prietenos?!
A fost o vacanta neasteptata, tare placuta pentru mine, care mi-a priit. M-am odihnit efectiv (bine accentuat, ca in cazul Alessandrei Stoicescu). M-am uitat la televizor cat pentru un an. Dar, nu regret. Am acumulat idei si notiuni ce le voi folosi la scrierea unei noi povesti.
Am avut timp pentru a ma reanaliza. Am cunoscut oameni frumosi si buni. M-am plimbat intr-un oras frumos... am vazut: Muzeul de Sculptura, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski". Statui frumoase, cladiri noi si un mini orasel al copiilor.
Am inceput anul cu plimbare, sper sa fie un an al miscarii.
Multumesc persoanei inspirate, ce mi-a oferit sansa unei astfel de vacante. Ganduri senine si mult optimism ii doresc!
La multi ani, tuturor!