miercuri, martie 27

Singular, feminin - de Sveva Casati Modignani

Seria Nemira Damen Tango.
Acum cativa ani, am fost fascinata de cartile aparute in acesta serie, sub atentia jurnalistei Alice Nastase.
"Singular, feminin" este construita in jurul femeii... mai multe generatii de femei puternice, care au iubit, au fost iubite, abandonate, ramase vaduve, dar si-au trait viata cu demnitate. Femei care au pus pe primul loc rolul de mama, educatia si dragostea. 
Puterea lor de a depasi probleme, de a trai cu secrete de atatia ani... m-a impresionat si m-a maturizat in acelasi timp. :)

Prezentarea cartii :
Singular, feminin este o vibranta si orgolioasa afirmare a maternitatii.

Martina este personajul in jurul caruia graviteaza întreaga poveste - o figura "singulara", care-si insuseste responsabil vocatia arhetipala a femeii: aceea de a genera viata. O vocatie pe care o duce chiar dincolo de limitele feminismului plenar, spre implinirea absoluta a feminitatii: va aduce pe lume trei fiice cu trei barbati diferiti, fara insa a se casatori cu niciunul.

Povestea ei incepe in anii patruzeci, ajungând pana in zilele noastre, inlantuindu-se cu cea a propriei mame, Vienna, si a propriei bunici, Ines. Rezulta un adevarat "tablou cu doamne", captivant prin originalitate.

Al nouasprezecelea roman semnat Sveva Casati Modigniani poate fi asemanat cu o opera corala intensa si emotionanta, a carei tema, feminism si feminitate, atinge limite dificil de explorat.

Partener media: