Horus ( 14 Aprilie - 8 Mai, 12 - 19 August) Maretia inaltimii

Legenda spune ca Horus l-a provocat pe Seth (zeul raului si al confuziei din Egiptul de Sus) care il asasinase pe Osiris (tatal lui Horus). Acesta a razbunat moartea tatalui sau si a devenit zeul ordinii si dreptatii. De aceea faraonul in Egiptul antic devenea Horus pe pamant, stapanul celor 2 tari (Egiptul de Sus si Egiptul de Jos).

Horus a fost casatorit cu zeita Hathor. Ea era ochiul zeului Soare Ra, sotia regelui in viata, mama viitoului rege. Horus era reprezentat printr-un soim, simbol al somptuozitatii, al puterii si al capacitatii de a zbura la cele mai mari inaltimi. Acest zeu-pasare posedã virtutile iluminarii si ale pacii cu care reînnoieste esenta vietii in tot ceea ce a inghetat sau s-a uscat.

Cei nascuti sub semnul de Horus isi croiesc drum in lume cu o vointa de fier. Inteligenta lor si dorinta de a învata ii face capabili sa inteleaga si sa descopere totul. Oricum ai caracteriza pe acesti reprezentanti ai paradoxului, ceva important tot va ramane in afara definitiei. Cei mai fideli prieteni, cei mai pasionali iubiti, cand reci ca gheata, cand patimasi, cand sensibili, cand infatuati, nativii acestui semn se vor afla intr-o cautare permanenta a propriului eu. Forta psihica profunda se inclina catre un pronuntat misoginism apreciind mai mult virilitatea masculina decat ceea ce le-ar putea oferi partea feminina. Cu toate acestea le este frica de singuratate, avand nevoie de aprecierea sexului opus.
Forta pentru care sunt atat de admirati vine din interiorul lor. Le este menit sa straluceasca, sa atinga culmi (atat in plan intelectual cat si personal) inaccesibile majoritatii. Risca insa sa cada in capcana iubirii de sine si a egoismului. Constienti de propria valoare, au tendinta de a-i privi cu superioritate si ingamfare pe cei mai putini norocosi ca ei. Trebuie sa-si stapanesca spiritul de rebeliune devreme, înaintea ca dorinta lor de a domina sa ii faca oportunisti.

Compatibil cu:
Bastet (14 - 18 iulie; 23 - 27 septembrie; 3 - 17 octombrie)
Geb (12 - 29 februarie; 20 -31 august)
Culori norocoase: rosu carmin(barbati) si auriu (femei)