sâmbătă, august 20

Picturi pe apă

http://www.wimp.com/paintingwater/">FILM.

Chiar sunt un copil care creşte

De vreun an, bărbaţii pe care îi întâlnesc - colegi, colaboratori, foşti colegi de şcoală - îmi spun că sunt COPIL. Un domn, chiar mi-a spus foarte serios,sobru în voce:

- Claudia, pentru vârsta ta din buletin, profesional ai realizat multe. Însă, draga mea, emoţional eşti un copil cam de 16 ani.

M-am supărat. L-am rugat să nu mai discute cu mine - o minoră- până nu voi creşte. N-a fost aşa, dar în fine. Spaţiere de la stânga la dreapta

Acum o săptămână, un alt domn, care îmi trimite mailuri interesante, îmi scrie la final: "eşti un copil frumos". Am înghiţit şi am zâmbit.

OK. Am acceptat. Sunt un copil, frumos, pe zi ce trece mai frumos, care creşte armonios şi echilibrat sub mângâierile blânde ale soarelui, acompaniată de prietenii cei mai buni, cărţile. De câteva zile, mă dor foarte rău oasele. În fiecare dimineaţă simt nevoia să mă întind.

Mama mă vede şi-mi şopteşte:

- Creşti fata mea, creşti frumoasă şi la pungă groasă!

Vreau să cresc încă 3-4 cm şi enorm de mult în ochii oamenilor. Aş vrea să-i îngenunchez prin înţelepciune. (exagerez, normal).

Ca orice copil care se respectă, am de făcut teme. Colegii mei de la şcoală, dar şi colaboratorii din cercetare, mă sună să mă intrebe cum stau cu teza de doctorat. ca un copil prins cu tema nefăcută, dau din colţ în colţ, dar mă apuc serios de lucru.

Azi, m-am recreat cu un grup de copii la o întâlnire cu scriiitoarea Aniela Tănase. A scris două cărticele bilingve cu un trenuleţ, numit Tete. Cărţile se gasesc la editura ARAMIS, pe site-ul www.edituraaramis.ro. Iniţial, trebuia să fac o poveste life cu picii. Pentru că li se dăduseră nişte fişe de colorat, nu i-am putut atrage. aşa că, am intrat eu în jocul lor şi am colorat, şi am vorbit cu ei. Am venit acasă plină de cariocă pe mâini. Nu, nu... pe faţă am avut grijă să nu-mi pun.

Pentru părinţii care îşi iubesc copiii, şi îi vor edcuaţi şi creativi, vă dau un link. WWW.ACTIVATICOPII.RO. Succes!

Salutări de bine, îmbrăţişări şi spor la joacă vă transmite un COPIL CARE CREŞTE FRUMOS ŞI SIGUR!