sâmbătă, mai 2

...scena vietii

Viata e o scena. Noi suntem actorii. Unii mai buni, altii mai putin buni.
Asta seara, am fost la teatru. Singura. A fost ceva nou pentru mine. Nu m-am simtit chiar confortabil, dar... piesa fiind o comedie, am ras. Ma simteam privita. Poate totul a fost in mintea mea. N-am dat prea mare importanta.
Eu, tocmai am iesit dintr-o piesa de teatru. Se intituleaza "Jocul de-a indragosteala". E o piesa frumoasa. Atata timp cat nu intri in pielea personajului. Eu, am facut greseala. Am crezut ca acele expresii frumoase :" frumoasa mea", "puiul meu," "ma visez langa tine", "ma bucur ca te-am intalnit" ... imi sunt adresate mie. Dar n-a fost asa. Sunt o actrita slab pregatita.
Cortina a cazut.
"Daca v-au placut actorii, mai poftiti si maine seara."

Orgoliu

"Orgoliu imbecil. Toate femeile se cred deosebite; toate cred ca anumite lucruri nu li se pot intampla lor si toate se inseala." ("Femeia sfasiata" - Simone de Beauvoir)
"M-am obisnuit in ultima vreme sa fiu inconjurata de barbati pe care ii credeam educati si inteligenti, care insa au dovedit treptat ca si-au pierdut aceste calitati si onoarea." (Marie Claire - interviu Mihaela Radulescu)...
... imi dau incredere ca nu am inebunit, ca nu mi se intampla numai mie.

Ghici


Raza de soare imi mangaie obrazul.
Zambesc si ma trezesc.
Un fulg din pilota are chef de joaca. Incerc sa-l prind. Alearga. Zambesc. Il prind. Se intristeaza. "Ne jucam diseara, ii spun."
Merg sa-mi beau cafeaua. Caut laptele. E la datorie. Adaug lapte in cafea si amestec (un verb cu amintiri). Si ghici... incep sa plang. Sunt singura cu el in gand. Si plang.