luni, septembrie 23

Dorinte

Astazi, am avut primele ore la colegiul national Mihai Eminescu. Nimeni nu m-a intrebat nimic... ceea ce m-a facut sa inteleg cat de reci am devenit.
Elevii sunt draguti, dar nu cei mai buni. Asta nu conteaza foarte mult. Predau un optional, deci ii voi forma ca oameni, nu am nevoie sa scot genii din ei. I-am rugat sa completeze o fisa personala, despre carti preferate, prieteni, muzica ascultata, dorinte. Unii mi-au scris ca nu au dorinte. Asta m-a intristat  enorm. Un om fara dorinte nu are pentru ce trai. Le-am explicat ca si sa mergi in fiecare zi in parc este o dorinta... sau sa citesti o anumita carte sau sa vezi un film, o piesa de teatru. Sper din tot sufletul ca au inteles.
 
NU VREAU SA APARA O GENERATIE DE OAMENI STERSI, GOI, FARA AMBITII!
 
Eu, imi doresc:
 
- sa public cat mai  mult;
- sa imi promovez cartile in cat mai multe orase in weekend-uri;
- sa fac cat mai mult sport;
- sa daruiesc liniste, pace, armonie in jurul meu;
- sa ascult povestile oamenilor;
- sa fac numeroase fapte bune.

Sentimente

Imi amintesc cand am scris o poveste despre sentimente pentru revista MEKKI. Mi se parea totul atat de firesc sa existe toate. Stiam ca toti le traim sau le-am trait candva.
Mai nou, sentimentele mi-au invadat linistea. Dar toate....
A aparut teama care imi spune ca nu poate sa fie totul asa frumos, curat, senin in viata mea. Apoi bucuria si fericirea de a trai si a ma bucura de fiecare clipa din viata mea, imi maturisesc ca merit toate aceste minuni si aprecieri si imbratisari. Apoi, frica apare si ea, soptindu-mi: "ascunde-te! ramai tu cu tine sau intoarce-te in trecut, macar acolo stii cum sa manageriezi cuvintele, faptele, viata". Rusinea vine sa imi spuna ca nu se poate sa cred tot ce mi se afirma.
Ce pot face eu, e atat de usor si pot risca oricand si oricat! Cand sunt implicate sentimentele altora (parinti, prieteni, oameni dragi) este cumplit degreu sa te hazardezi, sa mai crezi ca esti AS in tot ce faci.
Sper sa fiu luminata, sa gasesc CURAJUL de a-mi trai propria viata si sa aduc FERICIREA in jurul meu!