joi, ianuarie 7

My sister, ma soeur, my angel



Aceasta este sora mea... E suparata ca am slabit aproape cat ea si ii e teama ca ii voi purta hainele. Ha ha ha. E o fata minunata! Cat e de slaba, atat e de puternica.
Unii spun ca semanam... altii ca deloc.
Ne iubim, ne ciondanim, ne sustinem reciproc, ne incurajam si ne imprumutam cu bani.
Cand eram mici, nu lasam pe nimeni sa o atinga sa nu o murdareasca. Am avut parte de o frumoasa papusa vie! I-am dat ciocolata la o saptamana de zile, caci am crezut ca nasa nu a mai avut bani sa ii cumpere si ei. :)) Avem o multime de amintiri frumoase... inclusiv aceea ca, am facut concurs de sarituri din pat pe covor, iar eu, fiind mai mare, mai grea, am cazut aiurea si mi-am fracturat degetul mic. Vrea sa fiu fericita, vreau sa fie fericita si implinita, sa-si finalizeze toate proiectele incepute.
Acest post a fost la intamplare... am gasit poze cu ea in minivacanta din Budapesta, mi s-a facut dor de ea (e la servici pana seara tarziu) si am scris sa mi se vindece sufletul de dragul ei.
Iubiti-va fratii si surorile! Sunt dati cu un scop... scop precis!

A scrie

De cateva luni, am descoperit cu mare drag, verbul "a scrie". M-am indragostit de el. Se pare ca si el de mine. Sunt fericita. Dragostea e reciproca. Am cu cine ma juca. Verbul vine cu idei si chef de joaca. Am primit si instrumentele necesare: pix si stilou, la pachet. Penarul seamana cu o carte (asa spun elevii)... deci, voi scrie carti. Multe si frumoase, diverse si interesante, pentru copii si "copii mari".
Notez idei si apoi - cand vor veni cheful si inspiratia, in vizita de cateva ore, poate chiar zile - le dezvolt. Mi-ar placea sa invat grafica pe calculator. Totul sa fie facut cu multa daruire. Sa dau viata si energie personajelor mele.
Aseara, pornind de la o imagine cu un soricel haios si viu colorat, am inceput sa scriu o poveste... si degetele alergau pe tastatura si verbul "a scrie" ma indemna la joaca. Se amuza teribil pentru fiecare cuvant mai sugubat si stiurlubatic gasit si adaugat in poveste.
Azi, am gasit pe blogul lui Adrian Ciubotaru (http://www.adrianciubotaru.ro/become-a-better-writer/) un indemn la scris. Il "fur" si eu:
1. Write.
2. Write more.
3. Write even more.
4. Write even more than that.
5. Write when you don’t want to.
6. Write when you do.
7. Write when you have something to say.
8. Write when you don’t.
9. Write every day.
10. Keep writing.
Prin urmare si-asa deci... las calculatorul pornit, documentul word deschis si, printre diverse activitati (un aspirat, un test corectat, o manichiura, putina miscare pe muzica ritmata), mai scriu un rand - doua la o poveste.
Sper sa am succes garantat (ceea ce va doresc si voua, celor ce-mi cititi aceste randuri "nazdravane").
Zile senine si spor in tot ce faceti!