vineri, iulie 2

Eu si dorul...


Eu, o fata credula si zambitoare si firava, am sosit de pe Venus, in a doua zi a lui iulie, calduros si vesel. Am ochi de culoarea castanei coapte, pielea usor brozata, buze carnoase si voce radiofonica (tocmai mi-am amintit ca am promis ca voi radio).

De curand, mi se spune Claudenka. E nou, interesant si imi place.

Ce imi mai place” Va spun imediat, sa iau doar o gura de aer! Ador: veselia si comunicarea si prietenia si iertarea (sa o primesc si sa o daruiesc, caci nimeni nu e perfect) si mangaierea.

Iubesc dansul, sa scriu povesti si sa desenez (mai mult sa colorez, de fapt). Iubesc culoarea verde, si derivatele ei.

Sunt un copil… o mica printesa (ca micul print al lui Exupery). Iubesc si sunt iubita de copii. De abia astept sa ma joc… si sa rad in hohote si sa invat o multime de lucruri alaturi de copii.

Doresc sa stau in bratele omului drag si sa citim impreuna… sa facem planuri si sa depanam amintiri… sa radem si sa fim fericiti. Fericirea nu are definitie, nu are reteta, ea deriva din transformarea bucuriilor mici, care emana o energie enorma.

Imi scriu visele pe frunze, petale, dar si pe nori si penele pasarilor.

E atata dor de toti si toate, si doare atat de mult ca nu-mi este ostoit dorul…

Imi pun slogan in gand si in piept si astept sa fiu inteleasa si cautata cu dor si drag si prietenie si voie buna si zambet si divin… Sloganul meu: ”Iubeste-ma cand o merit cel mai putin; atunci am nevoie cel mai mult.” (proverb chinezesc)

Ajuta-i Doamne si iarta-i, te rog!

Nu stiu de ce Dumnezeu s-a suparat atat de rau pe Moldova...
am primit acest mail, si il postez pentru cei care ma cititi... sa ne rugam pentru moldoveni, sa ii ajutam cum putem, fiecare cu ce are si cat poate.

Comunicat din partea Biroului de presă al Patriarhiei Romane

"Toate câte cereţi, când vă rugaţi, să credeţi că le veţi lua şi le veţi avea" (Marcu XI, 24)

În aceste zile când mulţi semeni din nord-estul ţării sunt greu încercaţi de revărsarea nemiloasă a apelor, Patriarhia Română îndeamnă clerul şi credincioşii de la parohii şi mănăstiri ca la Sfânta Liturghie şi la alte sfinte slujbe să înalţe rugăciuni pentru oprirea ploilor, conform îndrumărilor din Liturghier (Adunare de cereri la diferite trebuinţe din viaţa omului).

În acelaşi timp, în semn de compasiune şi solidaritate cu cei afectaţi de inundaţiile din nord-estul Moldovei, care s-au soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi au provocat mari pagube materiale, Patriarhia Română îndeamnă ierarhii, preoţii şi credincioşii ortodocşi de la parohii şi mănăstiri să organizeze colecte în bani, alimente neperisabile şi alte bunuri materiale (inclusiv materiale de construcţii) pentru ajutorarea familiilor sinistrate.

Sumele colectate vor fi depuse în următoarele conturi pentru sinistraţi ale Patriarhiei Române:

RO54RNCB0075004895030091(Lei),

RO27RNCB0075004895030092(Euro),

RO97RNCB0075004895030093(USD), cu menţiunea "PENTRU SINISTRAŢI", deschise la Banca Comercială Română, filiala Sector 4, Bucureşti.

Ajutorul financiar din partea clerului şi credincioşilor ortodocşi români va fi distribuit de către Sectorul social-filantropic al Patriarhiei Române familiilor sinistrate în urma prezentării situaţiei de către eparhiile din zonele afectate de revărsarea nemiloasă a apelor. Ajutoarele în alimente neperisabile şi alte bunuri materiale vor fi trimise direct în zonele sinistrate prin intermediul Sectoarelor social-filantropice ale eparhiilor din nord-estul ţării sub coordonarea Biroului de asistenţă socială al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Rugăciunea unită cu fapta bună în sprijinul familiilor sinistrate reprezintă un act de responsabilitate şi coeziune socială care întăreşte credinţa şi speranţa că necazurile şi lipsurile cu care se confruntă majoritatea românilor în această perioadă vor fi depăşite, potrivit cuvântului Mântuitorului nostru Iisus Hristos: "Toate câte cereţi, când vă rugaţi, să credeţi că le veţi lua şi le veţi avea" (Marcu XI, 24).