luni, decembrie 20

Mos Craciun exista...


dupa o duminica in care am zacut efectiv... am baut un ceai, am mancat o bucata de covrig si am vizionat un film despre Craciun si dragoste - tipic perioadei -, m-am trezit azi ca noua, putin ametita. exact ca o papusa ce nu stie inca a merge. parca nu erau picioarele mele, mainile erau ambele pe stanga - ahh... ce as fi vrut sa fiu ambidextra sau cel mult stangace in asemenea zi. :)

si, ghiciti cu cine m-am intalnit? nu veti ghici... asa ca va ajut. cu unul din ajutoarele lui Craciun. eu fericita, am spus - mandra de mine, si acum imi este rusine -:"woow, multumesc! inseamna ca am fost cuminte!" ma asteptam sa mi se dea dreptate. cand colo, aud: "nu stiu ce sa zic, nu prea ai fost. nu prea mananci. eu stiu ca un copil cuminte mananca tot, nu-i asa?" "da, ai dreptate. aici m-ai prins pe picior gresit. recunosc!" greseala recunoscuta e pe jumatate iertata, nu?

am primit o multime de lucruri dragute, si un stilou superb! finut, cu penita aurie. eu, ma gandeam ca e perfect pentru a pune note in catalog, dar ajutorul mosului mi-a spus ca e pentru autografe. deci Mos Craciun stie tot! cum sa nu-l iubesc? spuneti-mi voi! da, promit ca voi scrie, din ce in ce mai frumos, mai curat, mai serios, mai publicabil. atat timp cat sunt oameni care cred in mine, in ceea ce scriu, inseamna ca sunt pe drumul corect. tiza mea din Canada s-a oferit sa ma faca cunoscuta si editurilor de acolo, numai sa nu ma las prada descurajarii. MULTUMESC!

azi, am inteles ca exista oameni minunati. am invatat sa fac diferenta intre oameni care te sustin si oameni care TE AJUTA! am descoperit oameni, de la care iau lectii de viata. sunt tentata sa scot agenda si sa iau notite. ba chiar as aduce un reportofon. dar am o memorie buna, si le notez la primul colt, dupa ce m-am despartit de ei.

am decis sa iert pe toti cei ce m-au ranit - cu voie si fara de voie -, ii las acolo in trecut, inchid trecutul intr-un cufar, il leg cu zece lacate si il arunc in mare. voi sta o perioada eu, cu mine, cu sufletu-mi, cu povestile si cartile, cu gandurile si planurile mele (hai fie si teza de doctorat la care voi lucra intens), iar in primavara voi renaste ca o floare, ca un Iris ce sunt in zodiacul floral.

MULTUMESC OM MINUNAT INTALNIT AZI! FIE CA VIATA SA ITI OFERE BUCURII SI ZAMBETE SI MINUNI SI IMPLINIRI LA FIECARE PAS, DIN ZI SI DIN NOAPTE! SA ITI FIE DRUMUL LUMINOS SI CLAR! (specific ca nu este vorba despre iubire, ci magie in preajma sarbatorilor ce se apropie).