vineri, septembrie 9

Povestile mele plac :)

.....dar, se publica prin alte tari, pe alte continente. Poate e o provocare pentru mine sa invat limbi straine, eu care am fost antitalent la acest capitol. :) 

Dovada ca povestile mele prin...: 

"Buna ziua,
 
Redactorul nostru a parcurs putin din manuscris; ii place foarte mult.
In momerntul de fata nu putem promite nimic in ceea ce priveste tiparirea cartii pe costurile editurii, din cauza perioadei grele in care ne aflam.
Suntem afectati de criza si in situatia aceasta se pare ca sunt multe edituri.
Mi-as permite sa va propun ca – in situatia in care nu gasiti o alta editura – sa reluam dialogul peste o perioada de timp in speranta ca poate situatia ar fi mai buna..
 
Cu multumiri pentru intelegere si urari de bine,
XX "

Asculta-ti inima

DARUIESTE: zambete.... incurajari.... nadejde.... bucurie.... imbratisari.... o carte.... un sarut...

ASCULTA: un gand... o veste buna.... un plans....

SADESTE: o samanta de frumos, curat, bun, magic, divin...

Educatie pentru a educa

Astazi, asa la prima ora - dupa vacanta ora 9 mi se pare atat de matinala (hahaha) - am avut intalnirea metodica de specialitate cu doamna inspectoare. Am aflat despre scrisoarea de la domnul ministru.Va fi un an scolar greu, luuuuuuuuuuung, cursuri pana in prag de Craciun - 23 decembrie -, si multa seriozitate. Se vor face carduri pentru pontaj. S-a zis cu chiulul. Bineinteles ca si de la noi, profesorii, se cere tot mai mult. Asa ca, m-am inscris la un curs de perfectionare. Adun cat mai mult pentru cand voi preda departe. Sper sa ma tina balamalele si sa rezist si sa daruiesc cat mai mult din tot ce stiu. Ni s-a spus - si mie mi-a placut foarte mult -, sa nu urmarim sa scoatem biologi pe banda, ci sa formam oameni. Eu mereu am mers pe principiul acesta si mi-a iesit (nu o luati ca o lauda).


Am intalnit colegi dragi, directori de scoala pe unde m-am perindat - sapte ani nu-s de ici de colo -, ba chiar o colega mi-a zis ca sunt profa de bio care exceleaza in scrierea povestilor, ca mi-am gresit disciplina pe care trebuia sa o studiez. E bine ca le pot face bine pe ambele. Poate anul acesta voi avea rezultate excelente cu elevii.

Am avut intalniri neasteptate azi, care m-au bucurat pana la nucleul celulelor (iertati-ma, dar imi fac mana pentru ca incepe scoala, iar in clasa a 9-a se studiaza celula).O colega de la institutul de cercetare care si-a sustinut teza de doctorat saptamana trecuta, m-a facut sa cred ca va fi bine si pentru mine, ca voi sustine in curand si eu. Este o fata optimista si vesela si muncitoare. Bafta Alina! Dupa ce terminam cu doctoratele (ne doftoricim bine bine), dam petrecere? Te roooooooooooooooooog!

Pentru ca banii mi se terminasera, mi-am amintit ca nu-mi luasem salariul pe vara de la scoala din Giulesti. Am ajuns acolo. Am salutat si am fost luata in primire:

- Ce faci? intreaba domnul director (care mi-a dat un sut in fund prin faptul ca nu mi-a dat continuitate pe orele de acolo).
- Excelent, multumesc.
- Oare de ce nu au introdus astia calificativul excelent?
- Ha ha ha. Pentru ca este de nivel academic. Banii mei pentru vacanta mai sunt pe aici?
Secretara:

- Vino luni, ca i-am folosit eu si ti-i aduc luni. 
- Nu pot.... e departe... incep si eu scoala, am atatea de rezolvat.
Intr-un final, am primit banii. 
- Trebuie sa iti mai dau un leu.
- Pastrati-i pentru o acdea. sa nu ziceti ca sunt fata rea.
Domnul director:
- Banuiesc ca nu vii luni pentru un leu.
- Nu, va las bonus. Asta pentru ca am chiulit de cateva ori (chiar daca motivat). :))
- Am auzit ca ai nimerit la un liceu bun.
- Da, ati auzit bine. La barza schioapa mai face D-zeu cuib din cand in cand (iar eu chiar schiopatam rau de vreo 2 ani).


Eh.... si cam asa a fost ziua mea. Pana acum.
De acum incolo, incepe armonia si distractia. :)




Pe un drum, care va coti in curand

Viata o poarta pe carari cu palmieri in care stau prinse dorinte care se bucura cand o zaresc. Este o femeie sigura pe ea, care stie ca rostul ei este sa educe... sa lase ceva pe aceasta lume. Povestile ei prind contur pe un alt continent. Vantul ii sopteste ca sunt oameni care o apreciaza pentru ceea ce face... pentru dorinta ei de a trai lucruri frumoase, pentru viata ei sociala, pentru dorinta de  a evolua, de a se autodepasi.

In curand, va crea o baza de date utila cercetatorilor. Acum, nu crede ca este in stare. Dar azi, chiar azi, va incepe munca serios.Va scrie 3 zile si trei nopti - ca in povesti, normal - si va finaliza o "opera de arta" asteptata si necesara stiintei. Nu realizeaza, dareste capabila sa faca asta. Este un pas important pe drumul vietii ei ce o va purta departe. In curand, va comunica in alte limbi, va avea alte asteptari.

Mai este putin si va deveni o MINUNE DE FEMEIE. Nu se va recunoaste. Pana si privirea va fi mult mai intensa, zambetul cuceritor si chiar vindecator... 
Va trece la o alta treapta a vietii ei. Va primi un om deosebit in sufletul ei.... vor creste impreuna... sevor armoniza precum pliurile unui acordeon. Vor fi o echipa puternica si vor implini dorinte. 

Ea se opreste. Este obosita si crede ca totul se va opri aici. O raza de soare ii da incet parul dupa ureche. O atingere atat de blanda ii aminteste de el. Zambeste. Degetul indoit opreste lacrima sa alunece din causul ochiului. O voce se aude: "Sunt ingerul tau. Mai ai putin. Inca 3 zile si trei nopti. Te vei elibera de chin si din stres. Este nevoie de tine. Este nevoie de ceea ce doar tu poti exprima. Apoi, vei pleca. Inca putin, draga mea."