marți, martie 6

Azi, donez carti pentru copii

O puteti face si voi....

DETALII... CURAJ... FACETI LUMEA ACESTOR COPII MAI FRUMOASA... LUMINATI-LE DRUMUL... DATI-LE O MANA SPRE CUNOASTERE... VA MULTUMESC IN NUMELE LOR....

"Imaginati-va un centru de plasament de 37 de copii fara o biblioteca. Pe 10 martie merg la centrul de plasament din Beceni, Jud. Buzau si as vrea sa le duc cat mai multe carti - carti citite pe cand eram mici si ne visam pirati, cat si literatura universala.
Mai am nevoie de: - carti precum Ciresarii, Calatoriile lui... Guliver, Cartea Junglei, Povesti Ion Creanga, Povestile lui Tolstoi, Povesti Nemuritoare; Atlas Geografic, Atlas Botanic etc. - un GLOB PAMANTESC; - harti geografice ale lumii, continentelor etc. Astept cu drag donatiie voastre - 0721 17 20 71 Raluca Serban" - FELICITARI RALUCA!

vALLuntar - O educatie costisitoare de Nick McDonell

Plimbandu-ma pe bloguri, am descoperit la Monica Olteanu, fata ce ma prinde din urma la activitati numeroase... un concurs organizat de editura ALL.

Am cerut o carte pe care mi-o doream sa o lecturez. Nici ca puteam alege mai bine. "O educatie costisitoare" cuprinde tot ce ma pasioneaza: meseria de profesor - in persoana Susanei Lowel, care publica o carte pentru care castiga premiul Pulitzer (oare voi ajunge vreodata sa scriu la acest nivel "adevarat"?) , pasiune apentru scoala si universitati de renume - aici este vorba despre HARVARD, unde chiar se face educatie, nu doar materii X, Y, Z. Oamenii acestia au maniere, fac sport - atletism, fotbal, baschet-, invata dansuri de societate, invata limbi straine din cele mai felurite (am o frustrare ca nu stiu o limba straina la perfectie); Claudia este sotia unui african bogat, care deschide scoli pentru copiii din zona; biologia ca materie preferata de studentii ce apar in roman.

In carte este vorba despre un atentat al americanilor asupra lui Hatashil, liderul rebelilor din Somalia, orfan, care voia sa isi apare locuitorii. O explozie puternica, aduce intrebari, suspiciuni, schimbari in viata personajelor.

M-a impresionat usurinta lor de a crea relatii, de a socializa, indiferent de culoare, etnie si cultura. Legatura student - profesor este relaxata, adevarata, fara frustrari (ca in Romania de azi). Ma intream in timp ce dadeam pagina dupa pagina: oare vom ajunge vreodata la nivelul lor universitar?

Agentul CIA, Michael Teack, baiatul atlet, care alearga prin ploaie, cunoscator de multe limbi straine orientale, cult, inteligent, descuraret, cu intuitie crescuta si foarte atragator... la final demisioneaza si se dedica unei pasiuni uitate: calatoriile.

Limbajul folosit de tanarul scriitor, nascut in 1984, este lejer, cu multe metafore si comparatii, ce te fac sa zambesti si sa simti starea vremii de exemplu. "Frunzele alunecau umede, precum foile cursurilor de pe masa unui student". "era bezna ca intr-o nuca". Mi-au placut... bine, din loc in loc apar si cuvinte picante, care fac scenele de dragoste vii si pasionale. cartea este bine documentata, si cuprinde tot ce este necesar pentru a fi lecturata cu drag si interes. Creaza suspansul necesar pentru a o finaliza. Te absoarbe in lumea universitara, media si culturala, ca un burete.

MULTUMESC EDITURII ALL CA MI-A OFERIT SANSA SA PARTICIP LA ACEASTA CAMPANIE.

vALLuntar ITI MULTUMESC .

VOTATI VA ROG!

DIN SUFLET VA ROG SA CITITI POEZIILE DE LA COMENTARIILE POSTARII "NU S EINCUMETA NMENI?" SI VOTATI.

ORICUM, PENTRU CURAJUL DESCHIDERII, OFER UN PREMIU, RUXANDREI, DE LA COPILARIM.

VOTAREA SE INCHIDE MAINE SEARA, LA ORELE 24. :) MULTUMESC DIN SUFLET!