sâmbătă, ianuarie 1

surprize magice

1 ianuarie. este soare. pornesc de dimineata putin spre biserica. sunt cam adormita, si parca ma doare putin capul. soarele inseamna speranta. cerul e senin! va fi un an bun, cel putin pentru suflet. conteaza cel mai mult.

in timpul slujbei, un baiat (autist) de 17-18 ani, dupa ce ma studiase 5-10 minute, se apropie de mine si ma strange de mana. la inceput mi-e teama. o privesc pe mama lui, care se astepta sa reactionez violent. ii zambesc pustiului. el imi sufla in par si este bucuros.

slujba a fost mai mult decat balsam pentru suflet. mi-a redat increderea si linistea de care aveam nevoie. oameni multi la Manastirea Radu Voda. nu poti arunca un ac. se canta La multi ani cu sanatate, sa va dea Domnul tot ce doriti, zile senine si fericire, La multi ani, sa traiti. "Sanatate si bucurie!" spune preotul stropindu-ne cu aghiasma.

ajung acasa. gasesc printre "amintiri" acest articol al meu publicat in revista ELLE, in numarul de decembrie al anului 2008. fusesem la o lansare de carte a scriitorului Douglas Kennedy. am primit autograf: "Claudia, lovely name". :)) [toti strainii ma intreaba daca sunt italianca]. am fost fericita si chiar mandra la acel moment, gandind: "sunt un biolog care poate fi si jurnalist. un jurnalist, poate fi biolog?" eee... mandrie prosteasca. de fapt, visul meu era sa devin profesoara de limba romana sau jurnalist in presa scrisa. [inca mai visez la acest statut].

de dimineata, inainte de a ma odihni, scriu o urare haioasa pentru 2011 (sper sa va inveseleasca). ajung pe blogul Cristinei Bazavan, o ziarista (revista TABU) talentata si originala. inainte de sarbatori, voia sa scrie un ebook cu "Povesti de Craciun". am lasat o poveste ca si comentariu la postarea ei. aflu ca, DA, cartea exista, si povestea mea e acolo.

:) am inceput anul bine si asta imi da CURAJUL sa indraznesc mai mult.


cititi aici.

sunt eu, 2011

Bine v-am gasit!

Sunt mic, dar curat, sincer, vesel, optimist. Sunt un inger cu aripi firave, ce am fost trimis in aceasta noapte pentru a va fi alaturi 365 de zile.

Incerc sa fiu mai bun, mai puternic, mai prosper decat fratele meu, 2010. El era mai mandru din fire si de aceea nu a reusit sa daruiasca tot ce avea bun in sac. Sa stiti ca eu sunt copilaros, si va spun de la inceput ca sa nu aud ca nu aveati de unde cunoaste una ca asta, ca am nevoie de zambetele voastre, de jocul si cheful vostru de joaca. Imi doresc sa fiu rasfatat, sa imi cititi povesti si nu numai. Orice carte ma va face mare si frumos, si roditor.

Sa dansati, sa ascultati muzica, ba chiar sa-mi cantati... asa cum va pricepeti voi.

Vreau sa va scoateti de la naftalina sufletele de copil, sa fiti darnici, umani, calzi, sa va imbrasati copiii, parintii, prietenii, sa faceti acte caritabile - unii nu sunt asa norocosi precum voi - sa scrieti scrisori oamenilor dragi, chiar si lui Mos Craciun.

Vreau sa ma ajutati sa scapam de tristete, de rautate, de invidie si ura.

Zambiti oamenilor din jurul vostru. Raspundeti cu drag la telefon sau la o intrebare adresata de cineva pe strada; ajutati un copil sa primeasca educatie; salvati viata unui om care are nevoie de putin sange; vizitati-va prietenii, socializati, fiti creativi; faceti cadouri simbolice, dar daruiti... un zambet, o imbratisare, o felicitare facuta din cuvinte decupate din ziare...

In fiecare zi, va rog sa fiti optimisti, iar seara sa-mi scrieti realizarile voastre intr-o agenda. Eu le citesc cu drag si responsabilitate, si va ajut sa treceti peste greutati; va dau un sfat, un raspuns, o alta sansa, un inger sa va descurce itele.

LA MULTI ANI VESELI, JUCAUSI, CU MULTA, MULTA SANATATE! NU VA UITATI CACIULA, FULARUL SI MANUSILE! ESTE IARNA, DRAGII MEI, SI NU VREAU SA VA VAD CU NASURILE INGHETATE.

LA MULTI ANI CU MULTE POVESTI, LECTURI, CURSURI DE DEZVOLTARE PERSONALA SI CREATIVA!

Cu mare drag si energie,

Va imbratiseaza ANUL 2011