vineri, mai 30

Pentru a ma linisti... multumesc prietena draga!





Cand nu e iubire? de Alex Gavriliu

http://www.alexgavriliu.ro/2014/01/09/iubirea-nu-e-atunci-cand/#more-2387

1. Iubirea nu este atunci când ea renunță la ieșirea în oraș cu prietenele pentru că tu ești gelos. Și pentru că ea ține la tine rămâne acasă și îți face pe plac. Iubirea e atunci când tu ești bucuros pentru că ea face ce îi place. Te bucuri pentru că știi că se simte bine și asta îți dorești de fapt.

2. Iubirea nu este atunci când el îți face promisiuni – pe care nimeni de pe pămant nu le-ar putea putea onora – doar ca tu să te simți bine și în siguranță. Iubirea este atunci când ai cu adevărat nevoie de ajutor, sprijin, susținere – și cineva este acolo.

3. Iubirea nu este atunci când cineva îți jură. Iubirea e când tu o simți dincolo de cuvinte. Fară jurăminte, vorbe, zgomot. Și o simți și o vezi pentru că se manifestă prin lucruri simple. Iubirea adevărată e discretă.

4. Iubirea nu este atunci când preferi să o ții cât mai dependentă de tine de teamă să nu o pierzi. Iubirea e atunci când o încurajezi să se descopere, să se dezvolte, să exploreze, să facă ce își dorește și sa-și traiască viața la adevaratul potențial. Chiar dacă acest lucru presupune distanțe mai mari, așteptări mai lungi. Libertate deplină. Asumare totală. 

5. Iubirea nu este atunci când vrei să obții ceva în schimbul ei. Nici măcar iubire la schimb. Iubirea care pretinde iubire în schimb nu e iubire. Este comerț. Iubirea e atunci când nu cere nimic în schimb. Pentru că de fiecare dată primește satisfacția propriei manifestări. Ce vine în plus e bonus.

6. Iubirea nu este atunci când – în numele iubirii – stai nefericit/ă lângă cineva care nu te susține, nu te încurajează să crești și să traiești așa cum îți place, care te trage în jos sau care – Doamne ferește – te agresează în vreun fel. Iubirea e atunci când pleci și îți dorești din toată inima sa-i fie numai bine. 

7. Iubirea nu este atunci când nu poți trăi fără ea sau fără el. Aia e altceva – un mix amar de dependență, dorință și posesivitate. Iubirea e atunci când poți trăi fericit și în alte locuri, și cu alte persoane. Dar preferi să fii aici, acum.