joi, ianuarie 16

Film pe care vreau sa il vizionez...

Cu mine printre speranțe

Azi am descoperit că am colegă nouă, o mămică deosebită, pentru al cărei fiu scrisesem în iunie anul trecut o poveste personalizată. Din cauza oboselii, nici nu am recunoscut-o, dar zâmbetul oferit, m-a determinat să uit de oboseală, de tristeți.
Elevii unei clase de a V-a au realizat proiecte minunate pe tema inventată de mine - „Plante de leac și plante protejate, în povești asezonate”. SUPERBE povești le-au ieșit! 
Am primit vești bune privind proiectele mele..
Am discutat cu prietena mea din Cluj... 
Am primit iertare...
Am aflat că va trebui să merg la firma de asigurări cu cel căruia i-am zgâriat mașina. Mă enervez pe mine pentru toate câte mi se întâmplă! De ce mă grăbesc? Habar nu am!
Clar va trebui să o iau mai încet... să îmi ofer timp și răsfăț! Am investit mult în cei din jurul meu, iar acum, mă simt goală, secătuită de energie... și nici măcar să mi se recunoască gesturile frumoase nu s-a întâmplat! Tot eu se pare că sunt CĂPCĂUNUL în toate poveștile! 
Am reușit ceva: să îmi vizualizez toate activitățile din ultima perioadă și să constat că am făcut multe: bune și rele. Dar ce mai mult, regret că nu m-am oprit la timp. Nu-i nimic! Am înțeles și am mai învățat o lecție: când simt că înot în sens invers curentului, să mă opresc. Nu are rost să mă încăpățânez să cred că fac eu minuni. Nu are rost să disper! Nu are rost să încerc să construiesc ceva pe un pământ alunecos. Nu are rost să mă opun sorții. Poate soarta are ceva mai bun pentru mine. 
Visez frumos de cîteva nopți.... 
Aștept legea compensației... după atâtea neplăceri... sper să primesc ceva bun. 
Cel puțin așa simt! 

Lectura.... :)


Părintele Arsenie Papacioc despre femei - MINUNAT!


Părintele Arsenie Papacioc este unul dintre cei mai cunoscuți duhovnici din România, iar sfaturile sale au fost întotdeauna considerate valoroase.

Acesta a fost o persoană îndrăgită de foarte mulți oameni și a propovăduit învățătura creștină până la sfârșitul vieții sale, acum trei ani.

Părintele Papacioc a întâlnit mulți oameni cărora le-a schimbat fundamental viața, iar întrebările legate de viața creștinilor nu l-au deranjat niciodată. În contextul în care femeile sunt destul de des numite niște ființe inferioare și slabe, iată ce a răspuns despre acestea:

„Femeile sunt ca florile: toate sunt frumoase, dar fiecare în felul ei. Bărbatul trebuie să se plece să o ia – adică să-i arate eleganţă, preţuire. Atunci floarea îşi arată şi mirosul, şi calităţile ascunse, pentru că tu ai ştiut să răscoleşti adâncurile şi ai făcut din ea ceea ce nu ştia ea că este. Femeia trebuie preţuită, să ştiti, pentru că mai întâi ne reprezintă o femeie în Împărăţia cerurilor: Maica Domnului. Te cutremuri, ţi-e şi frică să vorbeşti comparând-o pe ea cu oamenii.”

Cât despre sintagma jumătatea mea, pe care mulți o folosesc pentru a vorbi despre partenerul/partenera de viață, părintele a spus:

„Nu e o jumătate a ta, ci un tot al tău; tu eşti tot, ea e tot. Nu există grad de rudenie între soţ şi soţie, pentru că ei sunt una. Dumneavoastră ați văzut steaua lui David, evreiască: sunt două triunghiuri echilaterale suprapuse. Ea e făcută de David, care era omul lui Dumnezeu, şi ea reprezintă fiinţa omenească, care are calitatea calităţilor în creaţia lui Dumnezeu: chip şi asemănare cu El. Şi de aceea l-a făcut pe om întâi ca un triunghi echilateral, cu baza în sus, pentru că omul e tare în putere, apoi un triunghi echilateral cu baza în jos, care simbolizează femeia. Nu există “jumătatea mea”. E o expresie spusă la un pahar de vin; la o sticlă de vin, pardon! ca să nu zic la un butoi chiar.”

Sfatul dat bărbaților în legătură cu femeile care îi înconjoară este acela de a le prețui și de a le respecta foarte mult:

„Floarea stă în glastră; băiatul trebuie să umble să şi-o aleagă. Fata nu trebuie să bată cărările băiatului, ci băiatul să dea peste ea. Şi apoi, voi trebuie mai întâi de toate să ştiti să preţuiti femeia foarte mult. Ea este o creaţie a lui Dumnezeu extraordinară. Vă daţi seama ce putere are o femeie să te scoată dintr-o stare amărâtă. Faptul că un bărbat ştie că acasă are parte de o iubire desăvârşită îl face să muncească, să câştige războaiele, să-şi rezolve problemele.
Să ştiti că femeia nu gândeşte simplu. Chiar dacă nu e învăţată, ea are o putere de pătrundere deosebită şi e mult mai realistă decît un bărbat. Ea are încă de astăzi un sentiment pentru ziua de mâine. Însă noi discutăm, raţionalizăm nişte lucruri, dar în iubire nu este nimic raţional”.