joi, martie 14

Lansare de carte - Humanitas Cismigiu


Primisem pe mail aceasta invitatie. Citim ca este vorba despre o romanca emigrata la Paris.. dorinta mea de o viata, nu am mai stat pe ganduri. "Voi merge, " mi-am spus. Nu mai fusesem la o lansare de acum o luna si ceva, cand am fost fermecata de "Ultima fotografie" a domnului Bogdan Hrib. Imi doream sa fiu insotita, dar asta e viata. Am recunoscut-o chiar pe doamna Manuela Cernat, cea care facuse o superba prezentare a cartii despre fotografie, mai sus mentionata. 

Plecand pe fuga din cancelarie si explicand graba, colegii ma intrebau daca nu cumva este lansarea cartii mele. Le-am spus ca va urma... curand. :)

Am primit un frumos autograf... colectionez cu mare drag carti cu autografe. Ma inspira si ma incarca pozitiv.:)

M-a amuzat cand autoare a recunoscut ca a ainceput sa scrie intr-o noapte cand sforaiturile sotului au alungat-o din dormitor.

Mi-au fost activate amintiri cu un cuc de Paris... (cucii, pasari care isi pun oaule in cuiburile altor pasari... reprezinta aici romani plecati in lume... si ce rau le pare lor.. hahahaha).


Librăria Humanitas de la Cişmigiu şi Editura Vremea

au plăcerea să vă invite la lansarea volumului



Cu dragoste despre un popor de cuci
de Irina Pavlovici


Vor vorbi:
Florin Iaru - scriitor
Irina Pavlovici - autoarea
Silvia Colfescu - Directoarea Editurii Vremea



 

Lansarea va avea loc

joi, 14 martie, ora 19.00,

la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 38

Coperta cartii Cu dragoste despre un popor de cuci, de Irina Pavlovici

Emigrată în 1993, foarte tânără, Irina Pavlovici trăieşte la Paris. Absolventă a Facultăţii de Matematică din Bucureşti, este posesoarea unui master în finanţe internaţionale la HEC (École de Hautes Études Commerciales) din Paris.
Ce a putut-o îndemna pe această matematiciană de formaţie, înzestrată cu un spirit ascuţit şi precis, să se lanseze în aventura literară concretizată în paginile acestui mic roman de debut?
Răspunsul poate fi simplu: însuşi universul plin de viaţă şi de haz, multicolor, pitoresc al comunităţii române din Paris.

 Editura Vremea

Irina Pavlovici reuşeşte, sub o aparenţă frivolă, să atingă, cu umor şi vervă, câteva „chestiuni arzătoare” ale exilului şi… feminităţii.


 Iaromira Popovici, jurnalist



Am apreciat îngăduinţa şi tandreţea sarcasmului în portretizări şi descrieri de situaţii pariziene şi bucureştene. Dacă extrag episoadele cu ţiganii din metrou, oricine ar putea spune că este vorba de românii de aici.
Mi-a plăcut dragostea autoarei faţă de Acasă. Nu mă aşteptam ca, plecată de atâta vreme, să fie atât de ataşată şi, pe undeva, generoasă. Generoasă cu tot ce reprezintă trecutul şi prezentul ei.
Scrie clar, articulat, inteligent. Felicitări.

 Medeea Ionescu, critic teatral, astăzi în Canada