duminică, aprilie 22

Ils sont magnifique



http://www.youtube.com/watch_popup?v=jJxxHvWwQBw&vq=large

Hai să scriem o poveste

Este un vis de-al meu... exersat deja cu elevii mei, mici şi mari. 

Vă aştept copiii la atelierul "Hai să scriem o poveste" pe care îl încep la Căsuţa cu surprize, locul unde copiii îşi trăiesc copilăria aşa cum este ea: magică, de neuitat, cu jocuri şi creativitate.

http://www.casutacusurprize.ro/hai-sa-scriem-o-poveste/




Scriind poveşti pentru copii, au descoperit că poveştile au viaţă. Ele trăiesc în fiecare dintre noi, în tot ce ne înconjoară.  Noi ne-am gândit să le lăsăm să zburde în lume. Aşa s-a născut „Clubul poveştilor”. V-ar plăcea ca propriul copil să îşi descopere talentul de scriitor? Lăsaţi-vă copilul să creioneze personaje şi să le salveze. Apoi să fie chiar el acel personaj şi să-i dea glas.
Prin meseria de profesor, am aflat că cei mici, copiii în general, au nevoie de poveşti. Ei sunt foarte creativi, iar eu doresc a le stimula şi folosi cât mai mult imaginaţia. M-am gândit la un proiect în care să scriem împreună poveşti, să le desenăm, să căutăm muzica ce ne-o inspiră şi la final să facem o mică scenetă, la care să fie invitaţi părinţii.
La Căsuţa cu Surprize, cei mici petrec 1-2 ore, învăţând tainele scrisului, având posobilitatea să-şi dezvolte imaginaţia, creativitatea, vocabularul şi să găsească încrederea de a-şi exprima liber propriile trăiri şi emoţii. Totul se desfăşoară într-o atmosferă relaxantă, sub atenta îndrumare a unui coordonator experimentat.
Ce activităţi fac copiii la Clubul Poveştilor din Căsuţa cu Surprize:
  • Vom afla ce este o poveste, cine locuieşte acolo (vom face apel la lecturile personale).
  • Se vor creiona personaje (vom vorbi despre personaje positive şi personaje negative).
  • Muzica are povestea ei. Vom asculta melodii şi vom alege muzica potrivită poveştii pe care o scriem.
  • Copiii vor interpreta rolul personajului pe care îl aduc în poveste.
Etapele:
  1. Ce este o poveste? Cine locuieşte în poveste? (pornim de la un cuvânt: de exemplu legume, şi încercăm să creionăm o poveste).
  2. Cum apar poveştile? (fiecare copil va introduce în poveste un personaj nou).
  3. Fiecare copil va interpreta rolul personjului pe care îl crează.
  4. Poveşti pe aripi de muzică (căutăm o melodie care să se potrivească poveştii noastre).
  5. Finalizarea proiectului (miniscenetă). [Pot participa părinţii. Nu de alta, dar copiii merită aplauzele].
Prin aceste activităţi, ne propunem…
…Să le stimulăm creativitatea.
…Să contribuim la îmbogăţirea imaginaţiei lor.
…Să stimulăm  dezvoltarea vorbirii.
…Să încurajăm încrederea în sine şi libertatea de exprimare.
…Să le insuflăm pasiunea de a citi şi de a scrie.
…Să deprindă valorile spirituale.
Clubul Poveştilor este condus de Claudia Groza – profesor de biologie şi scriitoare de cărţi pentru copii (“Poveşti cu pilde pentru copiii isteţi”; “Tobias, elefănţelul colorat”; “Tolba cu poveşti”).
Număr de participanţi: 5-10 copii.
Vârsta: copii cu vârsta cuprinsă între 5 – 11 ani, grupuri diferenţiate pe categorii de vârstă.
Vă aştept cu drag şi nerăbdare la construit poveşti!

Mulţumesc pentru răsfăţ

Oare am fost atât de cuminte încât să merit tot ce îmi oferă viaţa frumos? Poate da, poate ba. 
Am trăit multe.... pe unele le-am uitat sau le-am ascuns foarte bine. Pe altele le port cu mine precum talismanele. Cu siguranţă, toate m-au făcut să fiu sigură pe mine, să fiu femeia de azi. 
Viaţa e darnică... important este să observi. Întâlnesc oameni care mă răsfaţă. MULŢUMESC! (sper ca într-o bună zi să mă revanşez). Să vă spun că azi am mâncat pe Champs Elysees (după ce am coborât de la cinematograf. "Plăcintă americană: din nou pe felie" m-a determinat să râd cu poftă, aşa că sigur mă voi îngrăşa)... aşadar, sunt din ce în ce mai aproape de Paris. Pentru mine totul este un joc. Paris nu este decât un "lux", dar nu ceva imposibil (un cititor al blogului mi-a trimis un link în care erau trecute costurile "vieţii în Paris", de la chirii, la o cafea - ce varia ca preţ în funcţie de terasa sau dozatorul unde o serveai; mulţumesc şi pentru asta. Când voi ajunge o scriitoare de succes internaţional, voi trăi un an la Paris; ca orice scriitor care se respectă - hahaha). Unele lucruri le iau în joacă. Şi culmea, tocmai acestea îmi reuşesc.

Răsfoind mailul, am descoperit un mesaj frumos. Îl împărtăşesc cu voi - mai ales că azi am discutat despre TED.
"Pentru o femeie care scrie poveşti... o să-ţi placă mult!"

Vreau ca poveştile  mele să ajungă departe... peste mări şi ţări, la sufletele cât mai multor copii.

 Dintre întâmplările mai puţin plăcute... mi-am sunat vărul să-i urez "La mulţi ani" şi mi-a spus să am grijă că cei cu multă şcoală, au sănătatea şubredă. Da, mulţumesc! Mi s-a tot spus. Eu mă controlez permanent. Şi promit că, în momentul în care devin un pericol public, mă arunc în Sena sau Dâmboviţa... treacă de la mine. :)

Am renunţat de mult să mai plec urechile la răutăţile celor din jur (nu am cum să plac tuturor şi nici nu vreau, sincer). Ştiu sigur că nu mă voi opri aici... şi mai ştiu că voi avea orfelinatul meu, şi voi ajuta copiii să devină ce îşi doresc, să îşi împlinească vise.