marți, aprilie 9

Fotografii de la "Atelierul prietenii cartilor" de la Libraria Predania

Eu si prietena mea, coordonatoarea evenimentului, Carmen Iordan, un om dedicat evenimentelor culturale pentru copii... o fata devoratoare de carti... si care stie sa daruiasca... :) 
Multumesc din tot sufletul Carmen!
 :) 

Urmatorul atelier se va repeta in weekendul urmator, pe data de 20 si 21 aprilie, de data asta cu alta tema: "Prietenia, cel mai frumos dar", la care va invitam.
 Pretul unui atelier este tot 35 lei insa daca aveti 3 prezente, a patra este gratuita.





Extrem de tare si incredibil de aproape

O carte despre care aflasem de la sora mea... apoi am citit recenzii pe bloguri literare si mi-am dorit sa o lecturez.
Am imprumutat-o de la Biblioteca Metropolitana si am devorat-o... mai mult in timpul noptii.
Atentatul de la 11 septembrie... soc... alerta.. morti... teama... suferinta.
Oskar, un baiat extrem de istet, pasionat de astrofizica, si multe alte domenii... si-a pierdut tatal. gaseste o cheie si porneste cautarile. Povestile de viata ale oamenilor intalniti il impresioneaza, il maturireaza. Deosebita este poveste de iubire dintre bunicii din partea tatalui. Bunicul si-a parasit bunica cand a aflat ca a ramas insarcinata, desi una din regulile stabilite la inceputul casatoriei era "fara copii". Bunicul o iube mai mult pe Anna, sora bunicii, pe care o lasase si pe ea insarcinata. O viata i-a scris fiului sau scrisori pe care nu le-a expediat. Afland de moartea lui Thomas Schell, fiul sau, se intoarce. Impreuna cu nepotul sau Oskar, dezgroapa siciriul gol (nefiind gasit trupul in urma atentatului) si pune acolo scrisorile.
Poveste batranului Aby Black, vecin de bloc cu Oskar... care si-a iubit enorm sotia, dar a suferit enorm ca nu i-a acordat timp, fiind ocupat cu a sa cariera de reporter. 
Regretele ca nu suntem destul de atenti, de sinceri, de apropiati cu cei dragi in timpul vietii m-a facut sa ma gandesc si sa iau atitudine vizavi de acest aspect. De aici si finalul impresionat, in care Oskar isi doreste sa dea timpul inapoi... sa nu isi mai intrerupa tatal in timp ce ii spunea povesti.
Mama lui Oskar, care isi iubea enorm de mult sotul, dar si fiul, caruia i-a oferit libertatea de a-si implini dorinta de a cauta persoana cu numele Black, caruia ii apartinea cheia pe care o gasise Oskar in vaza albastra, pe care Thomas o cumparase de la un domn Black, al carui tata murise, iar el nu avusese o relatie forte apropiata cu acesta. 
Este o carte despre viata... despre regrete... despe iubire... despre esecuri... despartiri... moarte... 
Este o carte ce merita citita, dar mai ales invatat din ea. :) Este un manual despre cum sa ne iubim persoanele foarte dragi, cum sa ne ocupam de pasiunile noastre... cum sa ne bucuram de lucrurile marunte (asa cum este povestea spusa de doamna Black despe cladirea Empire State... a carei istorie o pasionase... ).

Povestea dragostei



Ridica-te si umbla...inchide ochii si iarta...traieste ca si cum asta ar fi ultima zi!...daruieste ca si cum Tu ai fi creat lumea...si nu uita cat esti de iubit!