sâmbătă, aprilie 17

Prioritati si curiozitati

Pornesc spre scoala si privesc - pe furis, caci stiu ce rau te simti cand esti fixat de o privire insistenta - oamenii. Tristi, obositi (e doar ora 7.50), ingandurati, foarte rar observ un zambet apatic pe cate un chip, si carcotasa ma intreb daca e simtit acum sau e doar o amintire.
Ma intreb - zilele astea fac un bilant dur al vietii mele - oare eu am motive sa zambesc? In ultima vreme nu mi s-au mai intamplat lucruri interesante, nimic nou...
Azi, ma gandeam daca m-as simti bine ca o femeie de succes, cu o cariera solida. Am avut ca model pe Andreea Marin (am si o scrisoare de la ea; acum primesc mailuri de sarbatori din partea fundatiei ei "Pretuieste Viata")... adunam toate materialele cu ea. Am inteles ca, pana la urma tot rolul de sotie si mama(mai ales mama) a implinit-o. Imi doream sa citesc revista "Business woman" al carei director general este. Aceasta dorinta s-a materializat azi. Am aflat ca, "lumea nu mai e ceea ce a fost pe vremea bunicilor noastre" si e necesar sa ne stabilim prioritatile, sa ne ocupam de sufletele noastre ca femei.
Am gasit un articol despre educatie si un interviu cu dna Simona Baciu - fondator la scoala Internationala Cluj. Am revenit cu picioarele pe pamant....si m-am analizat ca profesor.
...
din punct de vedere al materiei predate, stiu ca imi fac meseria. Sunt oameni care ma testeaza si informatiile transmise, ajung acolo unde trebuie. Dar ca oameni, ii formez, le transmit suficient? Acum 5 ani faceam mai mult pentru ei... le faceam caracterizari, le dadeam sfaturi.
Ieri am invat un baiat sa isi stearga nasul.
Am mustrari de constiinta... ce nu ma mai motiveaza? Oare am cu cine? (directoarea a facut azi sedinta sa ne spuna ca, elevii de la o clasa - mafiota (n-am termen de comparatie) - de a VII-a desenasera pe tabla organe reproducatoare barbatesti si o asteptau pe profesoara de engleza. Au spart cu pumnii si picioarele un perete fals. In ce lume traim? Ce mai e scoala azi? Se desfasoara zilele aceastea un proiect cu elevii care sunt pusi sa descrie cum vad ei invatamantul finantat de stat. (parerea mea - sa fie cateva materii obligatorii, iar restul sa fie la alegere; nu pot sa fac ora cu elevi care fac ca toate animalele (clar sunt probleme psihice si nu este doar opinia mea) ,iar cei care isi doresc sa afle mai mult sa nu aibe acces la informatie,caci eu fac politie 20 minute din ora). Astept rezultatul cu mare interes!
Curiozitati ale elevilor mei:
- cand predau sistemul reproducator, ca oricum cel respirator cu cel circulator sunt identice in viziunea lor; (noroc ca au scos cei de la Click ghidul celor mai incitante 100 de pozitii; au fost fascinati).
- cand ma marit si cand fac copii;
- ce lenjerie port (la clasa a VIII- a; chiar am fost socata si le-am spus ca intrec masura obrazniciei).
....
Sunt tare curioasa ce imi ofera sistemul educational in toamna! Ce cariera stralucitoare voi avea... dar, sincer va spun ca sunt ingrozita.
Pana atunci, continuu sa zambesc!