sâmbătă, octombrie 24

Dragoste fără preaviz


Am fost la film. Da da. Eu. Nu râdeţi. Nu am devenit încă cinefilă, dar poate am luat-o pe drumul cel bun.
Am vizionat "Dragoste fără preaviz" cu Jennifer Aniston şi Aaron Eckhart. am crezut că este un film de dragoste, dar este un film psihologic. Am întâlnit şi faza cu trecerea peste căbuni încinşi regăsite în multe workshop-uri psihologice. Este despre cum poţi depăşi un obstacol, pierderea cuiva drag din viaţa ta. Este emoţionant şi bineînţeles cu happy end. Am înţeles că, dacă exersezi 5 minute în fiecare zi zâmbetul, vei reuşi să zâmbeşti fără exerciţiu.
Atunci când ceva se termină în viaţa ta, altceva începe.
Personajul principaş este un dr. psiholog, Bryan Burk, care, după ce îşi pierde soţia într-un accident, scrie o carte pe tema asta.
Tipa care aranjează florile în hotelul unde este cazat, înşelată de iubit, îi dedică timpul liber, îl ajută să-şi depăşească temerile şi vina.
Mi-a plăcut faza în care ea, Eloise, îi oferă un spectacol de muzică într-o cabină specială - la o maşină de schimbat becuri în locuri înalte, nu ştiu exact cum se numeşte - spunîndu-i că, atunci când îţi doreşti ceva totul are o soluţie.
Frumos... merită văzut.

... am învăţat

După cursul de psihologie de marţi, am învăţat că:
- nu există doar iubire ci şi ură.... şi e normal;
- nu există doar prieteni adevăraţi, ci şi din cei ce te folosesc, apoi nu mai dau doi bani pe tine (de ce? poate că nu i-ai ascultat când te-au rugat să fii ca acum 2 ani, veselă... nu ştiu; păcat şi doare şi e trist;)
- am înţeles că nu pot salva lumea;
- am înţeles că nu există doar zâmbete ci şi lacrimi... şi chiar de fericire;
- am înţeles că există bine şi rău;
- am înţeles că trebuie să te iubeşti şi pe tine, căci nimeni nu face asta în locul tău;
- am înţeles că e bine să înveţi a spune NU, NU POT;
- am înţeles că oamenii nu se gândesc la tine după ce îi ajuţi... deloc... uită ce şi cum şi când a fost nevoie de ajutorul tău.
Dacă aş muri mâine, îmi cer iertare tuturor celor care mi-au fost prieteni până în clipa în care nu m-au mai suportat cu schimbările mele (evolutive pot spune, căci un om care nu se schimbă, nu evoluează).
Le mulţumesc celor care mi-au corectat greşelile aici pe blog... am mai învăţat ceva şi sunt convinsă că mai am zeci de greşeli.
Mulţumesc celor care au văzut în mine ceva bun...
Asta, aşa, în cazul în care moartea mă ia pe nepregătite!

Horoscopul iubirilor

Azi, am primit dezlegare de la Ramona, să-i scriu povestea pe blog.
Porecla ei este Şeherezada. Este o femeie drăguţă, nu sclipitoare, dar în momentul în care intră într-o încăpere, atrage priviri. Zâmbetul ei ştrengăresc, privirea angelică - da, are ochi dumnezeieşti de frumoşi- corpul de manechin, vocea diafană... toate acestea te fac să o placi, să îi cauţi compania. A învăţat că este o persoană agreabilă târziu. Dar, mai bine decât niciodată.
Demult, când nu existau telefoane mobile şi nici internet, ea a dat anunţ la o revistă, parcă "Inimă Sălbatică" pentru a coresponda pe diverse teme. Este - ca şi mine - fascinată de lumea scrisorilor.
A primit multe scrisori. Le-a selectat. Unora le-a răspuns din amabilitate, cu alţii a rămas prietenă, dar unul, s-a îndrăgostit de ea. Un Geamăn. El a plecat în armată şi ea i-a promis că îi va scrie des, pentru a-i trece timpul foarte repede. Aşa a făcut. Dar, în ultima săptămână de armată, ei i s-a făcut teamă şi a renunţat la el. I-a scris acest lucru. El a făcut o depresie sau ceva de genul. I-a spus că din cauza ei a ajuns la spital şi că suferă îngrozitor.
Şeherezadei i-a părut rău, dar răul era deja făcut.
A apărut în viaţa ei un Peşte. Şi a iubit-o şi l-a iubit. Soarta nu a fost de partea lor şi s-au despărţit.
La ceva timp, a apărut o Fecioară. Un om bun, dar care nu a fost prea sigur pe sentimentele lui şi a înşelat-o. Ea nu a mai vrut să audă de el, deşi, el şi acum o caută şi sunt în relaţii amicale. Dar rana este acolo, o cicatrice, dar încă există şi sângerează la vederea lui.
Apoi un alt Geamăn de care Şeherezada s-a îndrăgostit. Atunci a conştientizat că este un blestem al primului Geamăn. Nu a fost decât o frumoasă prietenie ce bântuie şi acum. Au scris împreună o frumoasă poveste ce va bucura inimi, cât de curând. Ea zice că sunt făcuţi unul pentru altul, dar parcă totul este împotriva lor.
Apoi, ca să treacă oful despăţirii curajoase - prin e-mail -, a întâlnit un Săgetător. Un om minunat care a ajutat-o necondiţionat enorm de mult. Are şi acum în minte cuvintele lui: "Eşti unul din oamenii care face lumea mai bună!" Şeherezada se bucură când se întâlnesc, căci ştie că nimic nu este întâmplător.
Apoi a fost un alt Săgetător... mult mai libertin şi posesiv în acelaşi timp, care a fos vrăjit de farmecul ei. Dar ea nu l-a vrut.
Şi aşa a apărut un alt Peşte în viaţa ei, ce-şi caută şi acum drum prin viaţa ei, dar nu se potrivesc.
Ca semn că blestemul o urmăreşte a apărut un alt Geamăn, frumos, deştept dar sub nivelul ei. Ea l-a iubit. Lui i-a fost teamă şi a renunţat. Dar a primit cele mai frumoase mesaje din viaţa ei.
În vară, a apărut o Balanţă dezechilibrată şi rea, egoistă şi rece. Vorbea despre Paris şi despre fosta mare, imensa, nemaiîntâlnita dragoste. Ea a fost rănită. El a dispărut ca un fum. Săgetătorul fermecat a apărut din nou. Şeheerezada era încântată de viaţa ei. Balanţa a apărut din nou şi a vrut să fie din nou cu ea. Deşi nu era sigură că asta vrea, ştia că nu e genul ei de bărbat - care să primească totul pe tavă ca şi cum i se cuvine - a acceptat. Balanţa nu a ştiut să ţină focul aprins. Se contrazicea de azi pe mâine. A rănit-o şi a dezechilibrat-o pe Şeherezada.
Atunci, a apărut prietenul Geamăn mereu prezent în momente grele. Parcă simte asta. Şi a fost bine şi au scris împreună povestea minunată.
Apoi a apărut un alt Geamăn cunoscut undeva, fugitiv, în trecut. Nu a fost nimic... decât convorbiri pasagere la telefon şi două întrevederi scurte.
Ea, nu vrea să mai audă de Gemeni. Şi culmea, acum tot un Geamăn îi dă târcoale şi îi face curte asiduă şi obsesivă.
Va ceda sau va renunţa Şeherezada la zodia Gemeni?
Ea îşi doreşte cu ardoare un Capricorn. A avut un coleg în liceu... de atunci, nu a mai întâlnit vreunul.
... Şeherezada tăcu la mijirea zorilor...

Real Hypermarket

Fie pâinea cât de rea, tot mai bună-n ţara mea. Aşa spune un proverb românesc.
Criza economică a dărâmat multe vise, multe răsfăţuri au dispărut. Cu toate astea, Hypermarketul Real, îţi îndeplineşte vise... răsfaţă simţuri, în special simţul gustativ.
Real SELECTION este calitatea desăvârşită pentru gurmanzi ambiţioşi. Cele mai bune specialităţi la o calitate extraordinară. Selection vine cu produse de top pentru gusturile cele mai exigente. Pentru o mofturoasă ca mine, sigur e brand-ul pe care-l aleg cu ochii închişi şi inima larg deschisă şi sigură că am făcut alegerea corectă.
Este selecţia naturală. Cel mai bun să câştige, prin luptă cinstită şi calitate versus preţ. Aleg şi recomand persoanelor cu gusturi rafinate, produsele din brand-ul Real Selection.
Eşti un om conştient de importanţa sănătăţii tale? Îţi pasă de valoarea colesterolului? Atunci, alege Real BIO, calitate organică certificată la preţuri atractive.
Eşti un om care apreciază calitatea, dar criza financiară nu-ţi mai permite să o alegi? Nu dezarma. Real are şi pentru tine pregătit ceva. Ei, ce?? Cum nu ai auzit de brand-ul Real Quality? Este gama ce-ţi oferă şansa de a te bucura de calitatea de top, economisind în acelaşi timp, deoarece preţul produselor este avantajos. Obrazul subţire cu cheltuială se ţine, dar se pare că uneori, se pot face şi economii pentru oameni finuţi.
Hei, iar la final, dar nu cele din urmă, sunt produsele TIP! Calitate superioară la cel mai bun preţ.
Articolele TIP sunt deja o prezenţă constantă în gama amplă de produse pe care Hypermarketul Real le pune la dispoziţie.
Real este Hypermarketul familiei. Hrană sănătoasă, gustoasă, pe toate gusturile şi pentru toate buzunarele. Veniţi, vedeţi şi cumpăraţi. Nu vă păcălesc, nu vă vând gogoşi... doar accesaţi şi vă lămuriţi: http://www.real-hypermarket.ro/produse-real/index.html
Nu veţi regreta! Şi asta vine de la o persoană gurmandă, dar foarte exigentă în alegerea hranei.
Acest articol a fost scris pentru concursul Superblog2009.