luni, aprilie 1

Seductia apei - de Monica Ramirez

La targul de carte SF and Fantasy am cumparat si "Seductia Apei" un alt roman al Monicai Ramirez. Am profitat de reduceri, trebuie sa recunosc. Daca ar fi dupa mine, as devora cartile... as darui fiecarui trecator o carte... Uneori nu suntem constienti de efectul benefic al lecturii asupra mintii, dar mai ales asupra sufletului.
Tocmai ce am inchis copertele romanului. De mult nu am mai lecturat ceva atat de interesant... un amalgam fermecator de umor (faza in care personajul principal, o femeie puternica, medic, absolventa la Universitatea din Paris, prima pe lista, pe numele sau Nathalie Arnaud, este foarte pudica si isi imbraca una peste alta vreo 4 pijamale d ematase,luate astfle incat dantela sa ii acopere sanii; o alta expresi amuzanta estecand James,unchiul tinerei ii aminteste cand l-a ajutat in timpul unei nasteri de gemeni, la care ea spune: "nu am facut nimic altceva decat sa nu ii las sa cada pe jos"), scene de dragoste ce freamata si iti tulbura ratiunea de a gandi limpede... suspans... adrenalina (rechini,furtuni pe mare)... vremuri indepartate in care prostituia era o "moda". M-a socat putin faptul ca fost descrisa o relatie de homosexualiate.. Pentru acele vremuri (1860, parca), nu este prea mult? Au fost acteva momente - scena in care Nathalie pleaca la cules de mure cu Don Miguel, capitanul vasului pe care ea se intoarce de la Paris acasa, la San Francisco, barbatul de care se indragostete nebuneste si afla in final ca il vazuse cand avea numai cinci ani, si l-a ajutat pe James sa ii curete o rana obtinuta in urma unei muscaturi de rechin - descrie ca Miguel ar putea pantaloni scurti. Oare existau asa ceva pe atunci? Stiu ca moda si bunele maniere erau drastice! 
Cartea curge fluent.... dialogul te fascineaza... zambetele si trairile personajelor iesi din paginile romanului...
Ultimele pagini, contin deslusirea unor mistere... exact cand te asteptai ca nimic nu te mai poate soca... surprinde.
Scrierile Monica ma fac sa imi doresc arzator sa scriu din ce in ce mai mult si mai ales, din ce in ce mai diversificat.