sâmbătă, aprilie 4

Diverse

Ma relaxez... citind blog dupa blog. Unele foarte filozofice, altele pe o anumita tema. Am gasit un blog "Scrie corect". Mi-a placut la nebunie. Multe fete, scriu despre dragoste. Aici voiam sa ajung. Intotdeauna fetele isi doresc iubire, sa-l gaseasca pe el, care sa le aprecieze, sa le acorde atentie, siguranta, stabilitate. Uneori, ma regasesc in pustoaicele de azi, imi amintesc de pretentiile mele de atunci, de cand eram la varsta lor.
Imi amintesc si zambesc... cand cunosteam pe cineva, exersam semnatura cu numele lui. Iar cand nu imi placea, imi spuneam: "Lasa il voi schimba, sau imi voi pastra numele de fata". Ha ha ha. Solutii exista intotdeauna.
Doamne cat sunt de puerila uneori.
Mereu am avut pretentii. Dar, nu degeaba...

La coafor

Dai un ban dar stai in fata. Stiti expresia, nu? Sau, dai un ban, dar nu-l mai ai.
O buna prietena, ne cunoastem din liceu, are un salariu ce-i permite sa aibe fitze. Intr-o perioada am crezut ca disparitia dintre noi a ambilor parinti o face sa fie asa. Dar, nu este asta cauza. Asa e ea. Ii place sa epateze. Nu stiu cat reuseste, dar...alta e ideea acestui subiect. Coaforul, da?
Intr-o perioada, mergeam impreuna la un coafor de cartier, in zona Budapesta-Tineretului. La un moment dat, mi-a cerut sa ma interesez printre prietenele mele de un hair stylist. Am intrebat o alta prietena care, la ocazii speciale -nunti, botezuri- ea si prietenele ei aveau super coafuri- si am aflat un numar de telefon si un nume.
Pretul era de 4 ori mai mare fata de coaforul unde mergeam pana acum. Eu, una, nu-mi permit. Sunt mai zgarcita, recunosc.
Si-a facut programare cu doua saptamani inainte, i s-a cerut sa nu intarzie. Ok. Ajungem la 17.30 fix. Ora programarii. Se face sase. Nimic. La 18.30 o intreb: "Ar trebui sa plecam, nu?" Ne aude patronul si vine sa ne ofere ceva de baut. I-am zis ca ni s-a cerut sa fim punctuale si nu e corect. Ar trebui sa fie si ei punctuali si sa respecte ordinea programarilor, chiar daca se intarzie. Si-a cerut scuze, ne-a spus povesti despre afacerea lui, etc. I-am zis: "Noroc ca ne aflam in Postul Pastelui, altfel nu va iertam".
A fost o experienta pentru mine. Multi barbati care coafau. In nebunia si conceptia mea despre BARBATI ADEVARATI, nu mi se pare o meserie potrivita pentru un DOMN. Dar, am inteles ca, bucatarii, ginecologii, politicienii si, mai nou, hair stylistii cei mai buni...sunt BARBATI. Adevarul doare, dar trebuie spus.
Oricum...nu m-am simtit bine...cat am stat acolo sa-mi astept prietena. Aveam impresia ca toti acei barbati sunt gay. Imbracamintea, frezele lor, atitudinea, mersul...era ciudat. M-am linistit cand am iesit.
Trebuie sa precizez ca, rezultatul a fost EXCELENT. Noul look al prietenei mele a meritat asteptarea. Poate, pentru ea...eu nu mai calc pe acolo.
Ca sa vedeti ca banul suceste mintile oamenilor, va mai spun ca, si-a facut si botox la ochi -tratament pentru disparitia, temporara, a ridurilor. Niciodata nu am fost de acord cu aceste "imbunatatiri". Dar, nu ma luati in seama, sunt o ciudata.
Bucurati-va de viata!