luni, octombrie 4

ziua educatiei

drum lung de parcurs azi. in metrou citesc. un domn se apleaca sa citeasca titlul de pe coperta. zambesc si inchid cartea, sa citeasca omul linistit. nu intelege! se uita ciudat. imi continui lectura. era vorba despre Gogol... nuvele.

la scoala, paznicul ma ia in primire de la usa:
- azi nu, va rog! e luni!
- dar doamna, X a batut-o pe Y cu picioarele.
- bine, si tu de ce esti platit? uita-te la tine, uita-te la mine. ia atitudine.

merg in cancelarie, semenz condica, mananc ceva si iar vine paznicul.
-doamna veniti putin.
-vin, daca e nevoie.
doi se scuipasera.
fac morala elevilor, la care paznicul imi spune:
-stiti cum s-au scuipat.. imi venea sa vomit!
- stiu... si eu sunt sensibila! dar au tehnica, le e scris in gena aceasta actiune, nu ii pot dezvata!

primesc un bilet de la o mamica - asa parinti, asa copii - :
"Sunt mama lui X. Va rog sa il invoiti pentru doua zile: miercuri, joi si vineri". :))
{am sa scanez, sa aduc dovezi}

off... Doamne... de ce? cu ce, unde si cand am gresit? ce ai facut cu invatamantul romanesc? Salveaza-l, readu-l la lumina, pe drum cel bun!

maine merg la miting... pentru ce? nici eu nu stiu... poate ca cineva sa inteleaga ca nu se poate trai din 680 lei/ luna. ma angajez vanzatoare la covrigi... zau asa... :)

femeia care-si implineste vise


o dimineata rece, ursuza, umeda si posaca de octombrie. ea isi face planuri, aseaza vise in sertarul de sus, dorinte in sertarul de jos, speranta in toate buzunarele, zambete si bucurii in geanta, in portofel si manecile camasii. blindata cu aceste arme, porneste spre lacul din apropierea casei albe, spatioase, cu pereti de sticla - asa cum a visat- o - construita de curand. am uitat sa spun ca acoperisul e din tigla rosie. e frumos. e ceva intr-adevar de vis sau de poveste!

Ambitia si munca fac echipa buna impreuna. Ea stie ca fiecare vis pe care il are e nevoie sa il scrie, apoi il deseneaza, ii da viata, apoi munceste pentru el. Pas cu pas, etapa cu etapa. A inteles ca visele prind contur cand crezi cu ardoare in ele, cand le iubesti, si le ai tot timpul cu tine… in mintea ta, in sufletul tau. Uneori, oamenii din jur o considera vrajitoare. Insa, ca sa nu mai produca invidie, rautate, panica… se ascunde de cei din jur. Isi prelucreaza visele din lut cu multa migala si enorm de multa dragoste. Viata i-a spus ca in tot ce face sa puna cateva miligrame de iubire si un zambet.

Adesea, tanara visatoare - dar cu limita – este otravita de pizma ce i-o poarta cei din jur. Da, se scutura, se roaga sa fie ocrotita… dar sufletul ei este distrus, se topeste putin cate putin.

Rezemata de scheletul metalic al pontonului, privind in larg, la luciul apei si la orizontul unde apa se imbina cu cerul senin, stie ca va deveni CINEVA insemnat pentru cei din jur. Totul este realizat cu scopul de a fi folositor oamenilor.

Rautatea, invidia, furia cunoscutilor se transforma in fulgere si trasnete si nori rebeli si negri….

Toate trec… si soarele va rasari din nou, si primavara va sosi, si iarba va incolti si pantecele tanarei va rodi prunci frumosi, destepti si veseli. Ea ii va creste in spirit crestin, cum ea a descoperit destul de tarziu.

Priveste in departare… isi sterge o lacrima, indeasa in buzunarele jachetei bleumarin pumnii stransi pana simte unghiile sfasiindu-i pielea palmelor care sangereaza, isi inalta fruntea spre cer, o raza de soare ii face timid cu ochiul. Ea zambeste si paseste smerit, cuminte spre casa luminoasa, alba, noua, construita cu multa dragoste, truda si placer alaturi de sufletul ce-i va fi pereche, la bine si la greu, pana ce moartea-I va desparti.

Toate se petrec cand te astepti mai putin… toate se obtin cu efort si sacrificii marete…

Adesea finalul are un gust bun… cel al reusitei!

altfel de carte



lansare CORECTBOOKS. nu am putut ajunge, dar am primit material documentar. nu il tin doar pentru mine. nu este corect, nu este frumos. imi doresc sa evoluam, imi doresc sa ajut.

COMUNICAT DE PRESA:

"Cartea electronică îşi face debutul pe piaţa românească odată cu lansarea CorectBooks

Bucureşti, 1 octombrie 2010 – În premieră absolută în România, astăzi s-a lansat librăria virtuală CorectBooks, care face accesibilă, în doar câteva minute, cartea românească, pentru cititorii din întreaga lume.

„Lansarea CorectBooks este o dublă premieră absolută în România. Este primul magazin de carte în format digital. Şi, în acelaşi timp, pentru întâia dată, cititorii, utilizatorii Internetului, scriitorii şi editorii au posibilitatea să se antepronunţe” - a declarat Sorin Roşca Stănescu, Director General Virtual Big Bang

Cum?

Mai multe zile, fiecare dintre aceştia va putea intra atât pe www.corectbooks.com cât şi pe pagina de Facebook sau contul de Twitter ale proiectului pentru a spune ce îi place şi ce nu îi place în această librărie virtuală şi ce ar dori sa facă ea în plus.

Fanii cărţii de pretutindeni sunt invitaţi pe pagina de Facebook a CorectBooks să propună titluri sau autori sau edituri pe care doresc să le regăsească în librăria virtuală. Sugestiile lor vor fi analizate de către echipa de proiect şi vor contribui în mod direct la dezvoltarea bibliotecii virtuale CorectBooks. De ce să critici sau să faci propuneri imediat după ce un produs este gata ambalat şi scos la vanzare şi de ce să nu ai aceleaşi posibilităţi cu câteva zile înainte?

Până când, în următoarele zile, noi vom încărca şi celelate cărţi pe care le avem pregătite, toţi cei care doresc să achiziţioneze o carte de pe www.corectbooks.com au posibilitatea de a lansa o precomandă. Primii 1.000 de solicitanţi vor beneficia de un discount de 25% pentru orice titlu si pentru oricâte titluri îşi doresc.

În plus, toţi cei care îşi vor crea un cont de utilizator pe CorectBooks, în această perioadă, vor participa la o tragere la sorţi, în urma căreia, la începutul lunii noiembrie, 10 utilizatori vor primi cadou câte un iPad, pentru a putea citi cartea preferată oriunde s-ar afla.

***

CorectBooks este primul proiect dintr-o întreagă serie de iniţiative care se va lansa în luna noiembrie 2010 şi care, în final, se va constitui în cea mai complexă platformă online integrată din România."