sâmbătă, noiembrie 7

Calatorie

Adun ganduri si impresii... si le astern aici.
Zi cu soare si liniste in jurul meu. Uneoori, cand ma astept mai putin, vad locuri, cladiri, obiecte ce imi amintesc de oameni dragi candva mie. Pe moment ma cutremur, ma gandesc la ei, zambesc si sufar putin.
Azi am ajuns in Muzeul Satului, am vizitat Biserica din lemn Rapciuni, judetul Neamt. E o biserica micuta, foarte frumos pictata, care transmite energie pozitiva. Icoanele sunt vechi, originale si foarte simple. Au un iz de tara, de oameni simpli si credinciosi. In curandva fi sfintita si va purta hramul Sf. Mihail si Gavriil. Am avut sansa de a ma delecta cu cantecele corului Sound, emotionant. Am patruns in atmosfera sarbatorilor de iarna. Bucurie si zambete in jur, mere si struguri in panere pentru "colindatori". A fost si o sarba ce transmitea mesajul mandriei de a fi roman. Amalgam de stiluri muzicale, relaxant si de raritate.
Apoi, am aflat cine a fost Doina Darvas... un biolog muzeograf, care a inceput tot in invatamantul secundar. M-a miscat putin povestea despre acest om, a carei biografie imi doresc sa o citesc, candva.
Am calatorit prin Metropolitan Museum of Art... SUPERB! Divin. Fantastic. Cultura si comercial. Ceva ce nu voi ajunge sa vizitez niciodata. A fost minunata incursiunea prin unghere nepatrunse, laboratoare de restaurare... gradina de pe acoperis de unde se vedea panorama New York-ului.
Este o sesiune de comunicari care m-a purtat prin zona vazute si nevazute.
Am ajuns si la Alba Iulia, la Catredrala Reintregirea Neamului.
Mai e si maine o zi...