miercuri, ianuarie 11

Eu si diverse

Dimineata sunt trezita de Ana, care este matinala. Se joaca singura cat se joaca, dar apoi da trezirea. Incep ritualul: schimbat, hranit, joaca, telefon mamei (daca gasesc timp), verificare mailuri si agenda, care este de fapt o foaie de hartie cu ce imi doresc sa fac, iar cand reusesc sa rezolv ceva tai de pe lista cu o linie ondulata, extrem de fericita. 
Zapada! Zapada! Zapada! Cuvantul din aceste zile.
Sotul a iesit la dat zapada, copiii au adormit, eu am citit. Horia s-a trezit asa ca, l-am luat cu mine la bucatarie si in timp ce el se juca fascinat cu sticle de pastic, eu am pregatit legumele pentru piure. S-a trezit si Ana. Urmeaza masa, apoi spalat rufe, lectura sau vreo poveste de vrea Dumnezeu sa gasesc timp. De obicei scriu noaptea. Insa, de cand merg foarte bine si unul este la perdea, celalalt la sertare, seara cad epuizata si adorm. Fac un efort urias sa ajung la dus. :) 
Imi doresc impliniri si pe plan profesional, dar imi doresc sa stau foarte mult cu micutii veseli si jucausi. Am nevoie de o buna organizare. Vreau sa scriu mult pana in septembrie cand incep scoala. Caut solutia ideala: cresa sau sa fac economii si sa gasesc pe cineva care sa stea cu ei exact cat timp sunt la scoala? Sa imi iau catedra intreaga sau jumatate? Mintea imi este ocupata in permanenta cu gandurii, solutii, povesti, griji, planuri. Mi-e drag sa fiu mama, dar vreau sa fiu o mama buna, care sa formez oameni frumosi, veseli, credinciosi. 
Am decis sa fiu foarte chibzuita! In perioada sarbatorilor am fost mana larga, am cumparat multe carti si acum resimt. E timpul sa ma opresc si sa ma gandesc ca nu m-am maritat cu un miliardar si e cazul sa tin bine stransa gura sacului. 
Doamne ajuta!