luni, februarie 2

Laptop

Il primisem cu bucurie si entuziasm scriitoricesc. Imi adusese inspiratie. Am scris povesti cu mare drag. Si poezii. Si proiecte. Si mailuri. 
Intr-o zi... mi-ai scris "astept laptopul prin curier. platesc eu transportul". Am suferit. Era cadou! La un moment dat am vrut sa platesc ratele. Mi-ai spus suparat: "Clau, e cadou. Inceteaza!" 
Am impresia ca dorinta de a scrie se afla in acel laptop. Imi lipseste. Stiu. Se datoreaza atasarii mele de obiecte, de oameni.
Intrebarea de ce... si-a pierdut rostul. 
A fost razbunare! Pur si simplu! Cu toate astea... nu te urasc. Si dor imi e de tine... cu toata tristetea ta cronica.
Imi doresc un laptop... povesti... un om credincios... sincer... optimist.

Ajutati va rog din suflet!

https://campaniajutasitu.wordpress.com/2015/02/01/poveste-spusa-de-elevi/

Poveste spusa de elevi…

10967686_918047541539803_1602300930_n
Se spune că oamenii buni au parte de lucruri bune în viaţă, dar şi de obstacole pentru a se autodepăşi, pentru a deveni mai puternici.
Alexandra Sfîrlogea este consilier psihologic în Colegiul Naţional ˶Grigore Moisil”  din Bucureşti. Dar pentru unii dintre noi este mai mult decât atât.
Este persoana care ne-a ajutat, pe fiecare în parte, la nevoie. Este cea care ne-a învăţat să fim uniţi, este cea care ne-a învăţat să fim oameni, să învăţăm din greşeli, să facem faţă obstacolelor şi să trecem peste piedicile care au apărut în calea noastră atât în perioada în care am fost liceeni, cât şi după absolvirea acestuia.
Este cea care, doar de dragul nostru, a organizat nenumărate excursii pentru a investi în noi ca oameni şi cea care ne-a îndrumat în derularea multor proiecte pentru a ne dezvolta şi a ne stimula pe plan profesional.
A fost langă noi atât la bine, cât şi la greu.
Acum, este rândul nostru să fim aproape de ea. Noi, elevii şlefuiţi de ea, alături de oricine dispus să ajute, ne putem mobiliza pentru a o ajuta să depăşească cel mai mare obstacol al vieţii sale.
Doamna profesoară Sfîrlogea a fost diagnosticată recent cu metastaze osoase, după luni de zile în care doctorii din România nu au reuşit să îi pună un diagnostic. Boala s-a agravat, aproape nu se mai poate deplasa, iar durerile au devenit insuportabile.
Singurul care i-a redat speranţa este un doctor austriac, ce o poate opera în Viena. Aceasta este singura şansă de recuperare, singura soluţie.
Operaţia costă aproximativ 40.000 €, întrucât este o operaţie dificilă, la care va lua parte o întreagă echipă de medici. Lucrurile trebuie să se întâmple foarte repede, operaţia ar trebui să aibă loc în cel mult 2 săptămâni.
Este rândul nostru să o ajutăm, pentru a îi reda speranţa la viaţă, pentru a continua să îndrume generaţii întregi de elevi.
Banii pot fi depuşi în următoarele conturi:
LEI: RO11BRMA0999100068254434
EUR:RO11BRMA0999100068254628
USD:RO11BRMA0999100068255016
SFIRLOGEA MARIA ALEXANDRA – CNP: 2690529463066
BANCA ROMÂNEASCĂ