joi, decembrie 1

Milioane de Frank Cottrell Boyce – editura Booklet Fiction

Am primit cartea Milioane de la editura Booklet Fiction pentru recenzie. 
Are gust de sărbătoare, multe idei și unor fin. O recomand pentru un eventual cadou de Sf. Andrei, de Crăciun sau pur și simplu pentru a fi lecturată de copii cu vârsta peste 11 ani.
"Milioane" de Frank Cottrell Boyceeditura Booklet Fiction
La ce credeți că se referă milioanele din titlu, mai ales că litera L este simbolul lirei sterline? Bani? Da, desigur! Dar și… nu veți ghici! Ei bine, da! Milioane de îngeri care locuiesc într-un loc mai bun.
Damian și Anthony sunt frați. Damian este elev în clasa a V-a, iar fratele în clasa a VI-a. Mama lor, îi aștepta mereu la poarta școlii frumos machiată – doar lucra la un raion de beauty-, până într-o zi când… a plecat într-un loc mai bun. Fiul cel mic a devenit pasionat de îngeri și de fapte bune (cum ar fi eliberarea păsărilor din coliviile din pet shop), iar Anthony este fascinat de afaceri imobiliare și de ideea de a fi bogat.
 
Cartea este scrisă cu un umor fin, subtil (diminutive precum „ceșculiță” și miros „portocalicios” stârnesc râsul, oricât de serios ar fi cititorul) și conține multe sfaturi utile despre educația financiară, dat fiind că era perioada în care se trecea la moneda euro. Când te trezești cu o geantă cu 229.000 de lire sterline este inevitabil să nu minți! Situații haioase la serbarea de Crăciun te țin cu cartea în mână până afli finalul. Relația cu părinții (apariția unei viitoare mame) și încrederea reciprocă se conturează timid din text. Promovarea culturii generale printr-un mic pasaj cu întrebări din emisiunea „Vrei să fii milionar?” m-a surprins plăcut. Activitățile din școala englezească sunt un model pentru copii și părinți. Fie vorba între noi, fiecare carte te învață ceva! 
Cum banii atrag mereu griji, probleme, necazuri, nu ratați prilejul de a descoperi ce se întâmplă cu milioanele aterizate dintr-un tren și cum stă treaba cu faptele bune și treptele spre cer!

Carti de daruit - editura All


Am apreciat întotdeauna curajul, dar în special femeile curajoase. Admir femeile care își urmează visele. 
Se apropie vacanța de iarnă și aduce cu ea alai de sărbători. Se caută cadouri rafinate! 
Domnilor, dacă aveți soții/iubite/surori avide de lectură în compania unei ciocolate calde sau al unui ceai, vă vând două ponturi care vă vor garanta succesul și o îmbrățișare de neuitat. 
Doamnelor dacă aveți prietene pe care vreți să le surprindeti, dacă aveți sarbatorite in familie (atâția sfinți se apropie) puteți dărui cu încredere una (sau de ce nu ambele) dintre cartile de mai jos.
Lecturi plăcute! Zâmbete și bucurii! Suflete luminoase! :-) www.all.ro





Lectura si carte de daruit


O carte emoționantă! Theodora este o fată săracă, căreia îi moare bunicul, pictor și paznic la muzeu, cel care avea grijă de ea. Mama ei a rămas pierdută undeva în timp. 
Theodora m-a atras din primele pagini prin creativitate. Din mai multe pulovere și-a făcut o haină umplută cu fulgi din perne, o pereche de ciorapi lungi și un ghiozdan cu numele ei: Theodora Tenpenny. 
O carte pe care o recomand copiilor cu vârsta peste 11 ani, pasionați de pictură. 
Coperta cartonata, grafica frumoasă, scrierea captivantă este un cadou potrivit pentru tineri. 
"Theodora Tenpenny și tabloul pierdut" de Laura Marx Fitzgerald, editura Booklet Fiction.