duminică, martie 15

Lansare carte bebeluşi - 18 martie, orele 18.30

Vă invităm în Librăria Syntagma, miercuri 18 martie începând cu ora 18.30, să ne fiţi alături la lansarea jurnalului „Bubu în lumea bebeluşilor” .

Aceasta este ultima carte scrisă de Claudia Groza - autoare de poveşti pentru copii şi prof de biologie- un jurnal cu poveşti despre primele săptămâni din viaţa unui bebeluş.

“Mi se spune Bubu, dar asta numai până la botez. Aşa a decis mami să mă alinte. Îmi place foarte mult! Chiar şi doamna doctor pediatru a exclamat când a venit în vizită: „Ce drăguţsună Bubu!”
Ce să vă povestesc după trei săptămâni de viaţă extrauterină, adică în afara burticii?! Îmi este cald. Sunt foarte curioasă. Îmi plac sunetele, vocile şi luminile. Azi, mătuşa meapleca în oraş. S-a parfumat şi m-a luat în braţe. M-am înecat cu acel miros, plăcut ce-i drept. Ce bine că m-a lăsat repede în pătuţ! E obositor faptul că mulţi oameni vor să mă vadă. Unii sunt drăguţi şi copilăroşi. Alţii îmi spun că sunt atât de mică. Hei! Am luat un kilogram în trei săptămâni! Am crescut doi centimentri! Şi toate astea hrănindu-mă numai cu lapte de la mami. Clar au uitat că au fost şi ei ca mine! Mă supăr câteodată deoarece musafirii nu se spală pe mâini… şi miros a mâncare, a ţigară sau diverse alte mirosuri. Dar îi iert! Au prea multe pe cap, sunt stresaţi şi uită aceste aspecte.”

• Bubu în burtică • Bubu la maternitate • Bubu acasă • Bubu şi băiţa • Bubu şi prietenii • Bubu şi poveştile • Bubu la botez • Bubu şi muzică”

O parte din poveşti se pot auzi şi la radio Itsy Bitsy în lectura actriţei Cerasela Constantin, de la Teatrul Ion Creangă.

E minunat să fii bebeluş! Ne-am bucura dacă aţi avea plăcerea şi curiozitatea de a ne însoţi în Lumea Bebeluşilor.

Pentru cei interesaţi vă aşteptăm cu mare drag să ne fiţi alături!

Gânduri bune,
Librăria Syntagma

Email: librariasyntagma@gmail.com
Telefon: +40 314 382 017 | +40 722 207 643

Despre eleganţă

Arta de a trai cu eleganta

 Articol preluat de pe site-ul: http://bunele-maniere.com/2012/11/10/arta-unei-vieti-elegante/

Eleganța este refuzul spunea Coco Chanel, iar pornind de la această afirmație ne putem organiza un cadru în minte, unul în care eliminăm alegerile care nu ne vor mai compromite prioritățile.
Am găsit și cateva principii generale ale unei vieți elegante pe care le poți urma:
  1. Alege calitatea, cel mai bun din ce-ți poți permite. Lasă toate lucrurile acelea ieftine și de prost gust în urmă.
  2. Minimizează lucrurile. Păstrează câte un exemplar din tot. Nu cumpăra tot ce vezi, pentru a nu-ți încărca cu lucruri inutile casa.
  3. Păstrează-ți casa ordonată.
  4. Nu-ți supraîncărca programul.
  5. Fă acele lucruri care te fac fericit/ă.
  6. Fii selectiv/ă cu activitățile și hobbiurile pe care le ai. Limitează-le la mai puțin de cinci.
  7. Nu acorda prea multă atenție fashionului. Crează-ți propriul stil.
  8. Învață să te bucuri de plăcerile cele mai simple și mai autentice în viaţă: o carte bună, preparate din ingredientele cele mai proaspete, o plimbare cu bicicleta…
  9. Alege-ți cu atenție prietenii și optează pentru aceia cu care împărtășești aceleași interese.
  10. Mergi la biserică și dezvoltă-te spiritual, ajută foarte mult sufletul.
  11. Citește ceva nou. Înscrie-te la un curs online, învață o limbă nouă, deprinde o abilitate nouă și nu renunța.
  12. Ia cursuri de balet sau de dans cu mingea. Vei avea o altă postură.
  13. Călătorește. Călătoriile deschid mintea și ne expun unor culturi de la care putem învăța ceva nou.
  14. Ai grijă de finanțe. Învață arta unei bune administrări.
  15. Apreciază arta. Învață sa observi frumusețea din jurul tău. În joaca copiilor, arta muzicii, picturilor, natura din jurul tău.
  16. Dă o petrecere! Dacă ești mai timid/ă, poți opta pentru o masă festivă de cinci persoane.
  17. Nu este neccesar să știi totul despre toate. Simplu ar fi să-ți alegi cateva subiecte pe care le adori și cu pasiune să le cercetezi mereu.
  18. Cultivă o relație cu tine însuți. Acordă-ti timp ! Caută întotdeauna cunoașterea de sine. Este foarte ușor să te pierzi, mai ales atunci cand porti mai multe pălării…
Așadar, eliminați ceea ce nu vă este necesar și viața va fi mult mai simplă și elegantă. O persoană rafinată lucrează cu ea însăși la fel cum și Dumnezeu creează ca un artist. Încet, sigur, zi după zi, iubind creația Lui și avand viziunea competiției finale…Capodopera Lui. Tu!