sâmbătă, septembrie 15

Bibliotecă şi iubiri

Scrisesem zilele trecute că am citit o carte minunată... care curge fluent.. şi nu te poţi desprinde de ea. Este vorba de "Cain şi Abel" de Jeffrey Archer... Mi-a fost furnizată de sora mea, de la o colegă de servici. 
Vineri, îmi trimite sms: "Sor, să ştii că, cartea este trilogie. Mai sunt Fiica risipitoare şi Să nu împuşcaţi preşedintele." 
Azi am mers la biblotecă, Bibliotec Metropolitană. Am permis. Cosmina s-a căţărat după cărţi. Le-a găsit. Era atâ de fericită.Şi eu mă bucur enorm când pot face oameni fericiţi... mai ales pe cei dragi, foarte dragi sufletului meu.
Zilele trecute am fost oprită pe stradă de două foste eleve. Una este încă în gimnaziu. Îi spunea mamei sale, arătând cu degetul spre mine: "Este profa mea de bio". :))
Cealaltă, tiza mea, Claudia, este studentă anul III la medicină. Frumoasă, slăbănoagă şi zâmbăreaţă. A fost la una din şcolile bune, într-o clasă unul şi unul. Toţi îmi erau aşa de dragi. Majoritatea au ajuns bine. Unul este plecat cu bursă în Anglia. "Doamna o ştiţi pe X".
"Daaa... îmi amintesc. Era mai zăpăcită aşa"... 
"Da, doamna. Are copil. Am fost acum, în august la botez. Are 21 de ani şi are copil. S-a întâmplat."
"Nu-i nimic. Dacă se înţeleg este bine." dar d efapt gândeam.. cu de mie nu mi s-a întâmplat această minune, binecuvântare, acest miracol? Uff...
Îi iubesc pe elevii mei. Acolo, cât de puţin am contribuit la educaţia lor, la fomarea lor ca oameni. Îmi amintesc primul meu an, când fetiţele d eclasa a VI-a m-au asaltat cu întrebări despre epilat şi alte chestii feminine.... zicându-mi că mamele nu au timp pentru ele.
Mă întorc la oile mele, adică la lecturi... sunt la "SONI" de Andrei Ruse. Este superbă.... :)