vineri, octombrie 26

Armata e cu noi

Ieri, 25 octombrie, este sarbatorita ziua armatei. Pentru ca al nostru colegiu este unul din cele bune din Bucuresti... au venit sa-si faca publicitate si sa recruteze elevi.
Pe langa faptul ca ne-au rasturnat liceul si cancelaria cu fundul in sus... de parca se transforma intr-un liceu militar, ne-au si speriat  cu severitatea lor, intr-o societate si asa destul de tensionata."
"Ordonati", "sa traiti" la fiecare propozitie, intr-o perioda in care armata nu mai inseamna nimic pentru Romania, mi s epare exagerat.
Elevii sigur au luat-o ca pe un divertisment extrascolara si atat.
La multi ani armata romana!

Educatie si elevi

Ieri, o colega acre a predat anul trecut la Liceul Madgearu, imi spune:
- M-am intalnit cu o eleva si mi-a spus ca i-ai fost profesoara doi ani in scoala generala.Mi-a vorbit foarte frumos despre tine.
- Da, stiu despre cine vorba. Este o fata minunata. Au fost cativa buni in clasa ei, dar vreo 3-4 mi-au scos peri albi.
Azi, am primit mesajul acesta:

Buna ziua! Ce mai faceti? Acum cateva minute,in metrou, m-am intalnit cu colega dumneavoastra din colegiul unde predati. Spre rusinea mea nu-i mai retin numele. Este o doamna foarte inalta si slaba. Mi-a spus ca va cunoaste, eu am facut anultrecut biologie cu dumneaei. Ce mica este lumea. O zi placuta!:)
Sa nu va pierdeti rabdarea si increderea. Sunteti una din cele mai puternice persoane pe care le cunosc. :* 

In momentele in care imi pierd cheful de  a merge la scoala, se intampla cate un eveniment din acesta, care imi da energie si mastimuleaza pentru o anumita perioada. 

Cand vad ca las cev bun in urma mea, ma bucur. Trei per generatie daca ii scot oameni, este o mare realizare. Sunt sigura ca scot maxim 10... hahaha... dar asta e o lauda monstruoasa. :)

Lizica

Nu stiu cati dintre cititorii mei au aflat ca port si acest prenume. Mie una, nu-mi place, dar il accept. cand aveam colege cu prenumele Claudia si atat... am acceptat sa mi se spuna Liza. este un nume folosit pentru filme.... prescurtare de la Elisabet... Liz... etc. - Liza Mineli, Liz Taylor..etc.... Intotdeauna femei frumoasa, cu personalitate. 
Prietenii mi-au spus sa renunt la el, deorece nu ma caracterizeaza. Eu sunt o persoana puternica, iar Claudia, nume roman, de la imparatul Claudiu, ma reprezinta. Multi faceau - si inca mai fac - glumea prostesti, ridicole, ca unde e Patrocle... etc etc. Cu toate ca aceea era Lizuca, nicidecum Lizica.
De curand am citit "Corigent la limba romana" de Ion Minulescu. Eu fiind facsinata de limba si literatura romana, frustrata ca nu am absolvit Litere, lupt cu mine si cu timpul sa lecture cat mai mult. Astefel am descoperit perioada de scoala si de studentie a domnului Minulescu, indragostit de o tanara Lizica. M-a impresionat inteligenta, determinarea, pasiunea, sensibilitatea acesteia. M-am recunoscut pe alocuri.
Azi, am primit un mail cu femei celebre. Printre ele, o descopar pe balerina Lizica Codreanu, muza lui Brancusi.

 In 1930, Lizica Codreanu deschidea prima sala de Hatha Yoga din Paris .
Lumea buna era innebunita de noua descoperire a romancei si revista Vogue scria despre balerina clasica, avangardista dansului modern, prietena lui Tzara si muza lui Brancusi.
 
Description: http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/388206_263140997069138_229031573813414_692188_1425010194_n.jpg



































 Eiii, asadar am prenume predestinate la succes si arta.
Hahaha....