sâmbătă, februarie 12

olimpiada

sambata dimineata. telefonul suna in disperare. mi-amintesc ca trebuie sa merg la supravegheat la olimpiada. ma trezesc, dupa doar cateva ore de somn. inainte de un examen, de inceperea serviciului dupa concediu, cand stau stresata sa nu intarzii... nu ma pot odihni. macar citesc, asa ca nu imi pare rau! voi recupera la pranz.

imi calc de doua ori fusta... caci sunt atat de adormita ca nu vad. ma imbrac. ma razgandesc, ma schimb. vantul sufla puternic. fac piruete si ma bucur ca am mancat o banana, altfel probabil cadeam. elicele salcamilor (sau ale cui or fi) plutesc in aer si aterizeaza pe sol. frumos spectacol.

ajung la liceu. spun buna dimineata morocanoasa. se fac alegerile, si cad in clasa cu o invatatoare draguta si tanara. imi spune zambind:
- te ochisem de cand ai intrat in clasa.
zambesc.
impart coli, ma semnez pe foile de examen ale elevilor, ei privind curiosi sa-mi afle numele. copii frumosi, bineinteles isteti. ca de fiecare data - de cand merg la supravegheat sunt obisnuita - ma urmaresc atent, imi cer lamuriri, imi "cersesc" un zambet. li-l ofer cu mare drag si le urez succes!
ma fascineaza inteligenta si cei care se remarca prin inteligenta.
un baiat de clasa a XI- a se remarca prin ce scrie. il intreb daca vrea sa urmez teologia. imi raspunde detaliat:
- nu, as dori ceva legat de literatura! desi sunt la profil mate-info!
ma simt datoare sa-l incurajez:
- urmeaza-ti visul! fa ceea ce iti place, ce simti ca te reprezinta.
asta... asa, caci e "de-al meu"... literat... ca acesta fusese candva si visul meu... :)

nu uitati nicicand: traiti-va visele!

P.S.: mi-am cumparat agenda magica... cea in care toate visele notate se adeveresc.