marți, martie 13

Seara culturala

Un bun prieten, care are grija de relaxarea mea, ma sunase duminica sa iesim cu bicicleta. Pe langa faptul ca l-am bombanit in gand pentru ca m-a trezit, am regretat ca a fost nevoie sa-l refuz.
-Poate ai timp sa vizionam un film diseara....
-Te sun daca ma eliberez...
Era o zi in care aveam de munca enorm si totul foarte migalos.... Cu ajutorul unei bune prietene, am finalizat totul la miezul noptii. M-am intors acas acu taxiul, si soferul era foarte tanar si foarte vorbaret si cu un ZAMBET larg.... ador oamenii astia. Mi-a parut rau ca eram foarte obosita si nu am tinut pasul cu amabilitatea lui.
Luni, am fost sunat din nou de prietenul meu, care m-a mustrat ca nu am dat niciun semn de viata si daca nu am timp sa vedem un film impreuna.
- Da, imi fac timp.
Am vizionat un film despre un scriitor ce urma sa se casatoreasca si ajunge cu logodnica la paris, unde parintii ei erau cu trebuie de servici. Gil, se intoarce in timp si petrece cu mari scriitori ai timpului.... Hemigway ii citeste manuscrisul.... etc.
Incep sa visez si eu... hahaha... eu o scriitoare romantica la Paris... mergand pe marginea Senei... :)
Apoi, ne-am uitat la un DVD cu Cenaclul Flacara.
M abucur ca intalnesc oameni care au grija d ecultura mea, de sufletul meu, de zambetul meu.... :)
Joi sunt doua evenimente la care mi-as dori sa ajung.... o lansare de carte "Povesti de iubire" de Florina Cosmin si un eveniment 121.ro (femei senzationale, unde mai scriu la "mesajul din sticla") - "Zeita din fiecare".
Mi-e ciuda ca am ore pana la 18.20, iar evenimentele incep la 18, respectiv 18.30. :)
Poate un noroc ma va teleporta la unul din evenimente.... VREAU sa fiu acolo. Astept o minune... nu stiu ce si cum, dar imi doresc sa nu fac ultima ora joi. :)) :))

De azi, despre mine si sufletul meu


Ore de la8 dimineata. Adormita - in ultimele nopti adorm numai spre zori - ma urc in autobuz. Un tip mai colorat ii arata prietenei fusta mea. Probabil era prea scurta pentru gusturile lui. Ma sprie putin gandul ca este marti si 13 pe deasupra. Trag aer in piept si ma linistesc. Privesc pe geam si ma gandesc ce am de facut in urmatoarea perioada.... imi expira buletinul... imi expira asigurarea la masina.... trebuie sa fac ITP-ul.... dosar pentru examenul de titularizare.... ma gandesc ca as face altceva... ceva legat de povesti... ma simt epuizata... as sta si as scrie.... dar trebuie sa traiesc din ceva....

La scoala.... am asistat la o lectie de lipsa de omenie.... ma dezgusta teribil aceste lucruri, venind de la oameni care formeaza oameni. O colega de religie a avut medical doua saptamani, avand probleme grave cu spatele. Este debutanta si imi amintesc cum eram si eu in primul an, cand nimeni nu ma invata si nu-mi arata nimic. O invatatoare ii spune astazi:
- In ziua ta libera sa vii sa ne faci orele, pe rand la toate invatatoarele.
- Pai... eu nu am zi libera... decat sambata.... Am fost inchilozata....
- Bai, tu ai auzit ce am spus eu... si se zice "anchilozata"....
A tacut mititica. Eu ma uitam consternata cand la colega de religie, cand la invatatoarea careia ii stralucrea parul grizonat in razele soarelui ce patrunsese vesel si jucaus in cancelarie.


Dupa 5 ore, obositoare si ramasa fara glas, pornesc la redactia revistei "Chemarea credintei"... unde am publicat povesti. Ramasese stabilit sa imi iau numarul aparut pentru a nu-l mai trimite prin posta, dar si sa discut despre numerele viitoare. cativa oameni calmi, frumosi, luminosi, ma intampina.

Rezolvat. Merg la posta, pentru a expedia carti pentru castigatoarele concursului "provocarea literara". O batrana se baga inaintea mea. Tipa d ela ghiseu ii arata ca eram eu la rand.Batrana imi cere voie sa ridice ce avea. O las fara puteri. Imi multumeste. "Cu drag", ii raspund. Cred ca aceste cuvinte au devenit automatisme. Ma sperie rautatea ce o vad la orice varsta... la orice nivel de educatie. Mai avem o sansa de scapare? Ne putem indrepta?

Oamenii imi raspund greu la mailuri... la mesaje.... nu mai avem timp... nu mai avem chef unii de altii... incerc sa ma adaptez, deoarece daca eu am timp pentru a trimite ganduri inseamna ca ii stresez, ii chinui, ii plictisesc. Stau si astept... stau si ma rog sa le fie bine... si candva, poate isi vor aminti si de mine.

Imi iau cartea si citesc. Ascult muzica si adorm... doua ore binevenite. Ma trezesc speriata ca am multe de facut pentru maine... :)

SA VA FIE BINE, DRAGII MEI CITITORI DE BLOG!
-

CONCURS DE POEZIE :)

Dragi cititori si cititoare ai acestui blog,

Am primit o provocare la un concurs serios de poezie. Va rog sa participati. Cine doreste, cine pofteste. Exista si premii (cu toate ca, nu stiu daca asta e cel mai important).

Detalii aici:

CONCURS DE POEZIE