duminică, noiembrie 16

Talismanul meu




Desene facute special pentru mine de un baietel de 2 ani si 7 luni, Rares Alexandru


O prietenie frumoasa...


Vineri, a fost ultima zi de munca a unei colege tare dragi. O fata atat de puternica, desi atat de tanara. Mereu zambareata, cu parul carliontat...rebel, ca si ea. Plina de viata, de dorinta.



Ne-am angajat la 2 saptamani una fata de alta. Ea a fost prima...Ne vedeam pe hol ne salutam si atat.



Cand institutul a sarbatorit 3 ani de la infiintare, am stat la aceeasi masa...am aflat incetul cu incetul, ca stam in acelasi cartier, ca am studiat la acelasi liceu, ca avem aproximativ aceeasi specializare.



Timpul, ne-a adus impreuna cand am plecat in prima delegatie, la Baile Felix. Am fost colege de camera 4 nopti si 5 zile. Ne-am impartasit vietile ... am invatat multe de la ea, desi nu i-am spus niciodata. Dar, intr-o zi va afla cu siguranta cat a insemnat de mult pentru mine intalnirea cu ea.



Apoi, am fost in Slovacia la conferinta. A fost prima data -pentru fiecare din noi - cand am iesit singure din tara. Am mers cu trenul, am schimbat in Budapesta. Ne-am descurcat de minune.



Ne-am uimit si pe noi. Ha ha ha... A fost o perioada grea pentru mine (probleme personale) si mi-am cam varsat nervii pe ea. Nu am fost o companie deloc agreabila. Ma mir cum m-a suportat. Mi-a fost alaturi cand mi s-a facut rau de la pastele cu branza de oaie si jumari afumate. Acum imi vine sa rad cu lacrimi, dar atunci simteam ca nu mai ajung in Bratislava sa-mi iau din bagaj medicamentele. Peripetii...Dar nu uit, cum ma intreba:"Clau, tie bine?"



Imi amintesc usurarea citita pe fetele noastre cand am vazut ca scria CFR pe tren ...in gara la Budapesta. Nu am crezut niciodata ca suntem asa patrioate...sau poate unde am stat numai printre straini.



De Sf. Mucenic Claudiu (ha ha ha) mi-a adus un semn de carte deosebit, cu valoare sentimentala pentru ea...Este special, intr-adevar! M-a emotionat gestul...si cuvintele de pe o felicitare mica, finuta (bine venita pentru colectia mea):" Cu mult drag, pentru un om special!" Nu stiu ce vede asa "special" la mine, dar mi-as dori sa vada numai lucrurile bune.


Vreau sa ii cer iertare pentru momentele de "ciufuteala" din deplasarea in Slovacia.



Vreau sa ii urez:"Drum bun si succese la fiecare pas. Putere de munca si ambitie fara margini, draga prietena. Fericire si mult noroc."



Cu mult drag,

pentru o fata carliontata

In prag de sarbatori

Se apropie cu pasi repezi sarbatorile de iarna. Magazinele sunt deja pregatite cu daruri, asteptand cu nerabdare clientii, dar mai ales pe Mos Craciun.
Ma gandesc ce mi-as dori de Craciun...Ii scriu Mosului cel drag:
Draga Mos Craciun,

Iti multumesc pentru ca nu m-ai uitat niciodata, indiferent de nivelul cuminteniei mele de peste an.
An de an, am avut cel mai frumos pom de Craciun…mi-am innoit tolba cu poezii (arhiva cu poezii) sa te impresionez…m-am jucat cu papusile si jocurile educative… am citit cu nerabdare cartile primite cadou (iti amintesti cand am plans la “Singur pe lume” sau la “El Zorab”?). Apoi, crescand, mi-ai daruit haine frumoase, parfumuri si bijuterii. Acum, am devenit o femeie draguta, isteata si zambitoare.
Mosul meu drag, anul acesta mi-as dori sa traiesc o frumoasa poveste de iubire…efervescenta emotiilor unei cereri in casatorie…sau primirea unui inel de logodna! Crezi ca se poate? Te rooog, Mosule bun, roaga-l si tu pe Dumnezeu sa-mi asculte rugile. Am fost cuminte! Intreaba pe cine vrei (unii cica as fi prea enervant de cuminte!)!Mi-am terminat masteratul, am fost admisa la scoala doctorala, am citit (nu atat cat ar fi trebuit sau as fi putut)…am apreciat frumosul din jurul meu…am ajutat cat si cum si pe cine am putut…am mers (din cand in cand) la biserica…am zambit si am adus putina bucurie in jurul meu.
Mos Craciun, tu esti darnic si esti bun! Sunt o romantica incurabila…o visatoare iremediabila…si vreau sa traiesc o dragoste…asa ca in povesti (Exemplu: “Frumoasa din padurea adormita”…glumesc si eu!) Stii tu…se intampla si in filmele in care tu detii rolul principal. Duci un glob magic unei fetite de 13-14 ani, ea il rasuceste, isi doreste sa intalneasca barbatul mult visat…si peste cativa ani se intampla. Sau: o femeie de cariera, frumoasa, cocheta…se-ntoarce in casa parinteasca sa petreaca magia Sarbatorilor de Iarna alaturi de cei dragi. Participa la impodobirea bradului, gaseste globul, il intoarce, isi doreste sa-si gaseasca sufletul pereche (caci e tot ce-i lipseste!) si la petrecerea din ziua Craciunului, apare barbatul dragut, vesel, intelegator, optimist.
Mai mult ca niciodata imi doresc, sa traiesc cu ochii deschisi o astfel de poveste! Sa stiu, sa simt, sa fiu convinsa ca exista un om care ma cere in casatorie in ziua Craciunului. Sau m-as multumi sa primesc o simpla, dar sincera si in acelasi timp ORIGINALA (nu folosindu-se Copy – Paste sau Forward) declaratie de dragoste.
Indiferent de ce imi vei aduce, te astept, bunule Mos Craciun! Imi esti tare drag1 Te-mbratisez cu dor,
Claudia

Colectii si colectionari

Am inceput prin a colectiona vise. Vise frumoase, despre succes, apreciere, iubire eterna, ca-n povesti. Unele s-au adeverit. Altele sunt prea "inalte" pentru a putea fi atinse. Am devenit mai severa in selectia lor si am invatat, ca trebuie sa fac si compromisuri pentru indeplinerea altora.
Exista cineva care sa nu fi colectionat ceva in viata sa? Nu stiu... scrisori de dragoste, timbre, vederi etc.
Cand am devenit profesoara, am inceput colectia de pixuri si stilouri -instrumente valoroase in aceasta profesie - si felicitari primite cu diverse ocazii de la elevi. Imi amintesc -acum cu amuzament - cat am plans cand am decis sa plec din invatamant si nu stiam ce voi sa fac cu stilourile atat de frumoase, atat de "incarcate" emotional. Doamna directoare, mi-a zis:"Scrie-ti memoriile!" Adevarul ca, am atatea amintiri frumoase din acei ani...
Am descoperit placerea de a calatori. Asa am adunat cateva zeci de vederi.
Apoi, am fost nevoita sa ma inscriu la doctorat pe o tema foarte interesanta -zic eu- si am devenit colectionara de iconite...in general pe lemn.
Vorbind cu diverse persoane, am aflat ca fiecare a fost sau este colectionar de ceva:
- creioane .... si am postat si o friumoasa poveste a creionului ce are o adevarata "personalitate";
-brichete ...
-brose
-lumanari
-reviste auto
-sosete
-ceasuri
-lingurite
-magneti
-pipe
-trabucuri
Etc.
Astept cu mare interes sa-mi spuneti ce colectionati voi.
O zi cu liniste si intelegere.