sâmbătă, iunie 16

Lecturi

Am descoperit cărțile scrise de Amos Oz. Minunate!
Am decis ca în această vară să citesc mult, foarte mult. Am lacune și frustrări din cauza absenței lecturii. Nu știu cum pot trăi oamenii fără cărți, fără lectură, închiși în același cerc al existenței. 
Am să țin cont de recomandările și postările Dianei Alzner și voi merge din nou la bibliotecă, deși am șansa de a avea biblioteci bine dotate și la mama, și aici (moștenire de familie a soțului).
Îmi doresc să citesc foarte mult și cărți pentru adolescenți. Vreau să scriu pentru alt segment și am nevoie de o viziune asupra scrierii pentru ei.
Au apărut de asemenea cărți despre scris pe care mi le doresc!
Vreau să evoluez în acest domeniu!
Cred că, la un moment dat, îmi voi lua un an sabatic numai pentru lectură! Liviana Tane călătorește pe urmele marilor scriitori. Este un proiect minunat! Este o femeie curajoasă! Eu nu îmi permit momentan decât lecturi din toate colțurile lumii. Asemenea lui Jules Verne.  

Diplome

Uneori, mă amuz când observ și mă bucur de orice realizare a micuților mei. Un cuvânt nou, că au făcut pipi la oliță, că au desenat un cerc, că „povestesc” ei o poveste, etc.
Îmi doresc să îi cresc frumos, deschiși, foarte veseli și blânzi, dar și puternici (mai ales la răutăți), încrezători și curajoși.

Am nevoie de curaj

De când am născut, nu am mai condus. Am întâmpinat probleme cu schimbarea permisului, amendă și mult stres. 
Mi-a fost teamă să conduc cu permisul pe numele vechi, numele de fată. 
Încet încet, aproape fără să realizez s-a instalat teama de a conduce. 
Dar îmi doresc atât de mult să șofez din nou! 
Visez la asta!
Îmi doresc independență în mișcare! 
Îmi doresc sa conduc din nou și să merg cu micuții mei pretutindeni, indiferent de oră! Să nu fim dependenți de taxi sau de tati! 
Mai ales că am reușit să luăm o mașină mai mare!

Amintiri

Ieri, la serbare de sfârșit de an școlar, mi-am amintit  că exact acum trei ani, descoperisem că eram însărcinată. Nu ajunsesem încă la medic, dar îmi făcusem programare. 
Zâmbete și amintiri!

VACANȚĂ

Nu am așteptat niciodată vacanța ca acum! 
Ultimele săptămâni m-am târât efectiv la școală. Bine, asta când aveam ore dimineața! 
A fost un an greu, dar frumos!
Greu pentru că am revenit (deja obosită!) din concediu de creștere gemeni! Nopți nedormite, proiecte editoriale, povești, multe planuri își puseseră amprenta. Programul de început care se schimba permanent. Drumul care este destul de lung! 
Însă, am descoperit un colectiv primitor și blând. Am găsit colegi minunați, deschiși, inteligenți. Am avut parte de înțelegere și multă încredere. 
Știu că puteam face mult mai mult. Am tras de mine să fac esențialul. Dar va fi mult mai bine în anii următori!
Am reușit să îmi îndeplinesc un vis! TITULARIZARE LA LICEU! 
A sosit VACANȚA! În primul rând vreau să dorm. Am restanțe mari. Apoi, bineînțes multă lectură, multe ieșiri cu micuții (Doamne ajută să îmi permit financiar!) povești, să mă ocup de afacere mea, să întâlnesc oameni minunați, să am grijă de familie, de relație. 
Vacanță frumoasă tuturor! 
Dorințe împlinite!