joi, octombrie 6

Jeudi... tres fatigue

Trezita cu un mesaj dragut. Zambesc, dar mai vreau sa dorm. Zece minute. Sunt epuizata psihic... date statistice, note, corecturi, au venit toate la un pachet prea mare. NU le-am putut inca digera. Plusviselemelestiintifice si povestile care se imbraca in haine de sarbatoare.

Probleme de familie ma fac sa fiu la pamant. Uneori ma intreb cum pot zambi... cum pot sta in picioare.

Imi doresc pe cineva care sa ma ajute... colegi/colege ajutate de soti/sotii parca imi fac in ciuda. Inteleg: moment e cazul sa accept situatia. Eu sunt sustinuta de la distanta... bine, ma mai salveaza din cand in cand sora mea (iti multumesc si TE IUBESC!).

Am inceput sa dau note. Marti am dat un 4. Azi am dat note de 10. Unui elev, in viteza i-am scris in carnet, 6.X, biologie 6... din graba. Inghetase, bietul copil. Mi-am corectat gafa rapid. 

Morcov, biscuiti, ciocolata, cafea... hrana mea de azi... :)

Sunt abatuta... mi se intampla lucruri foarte frumoase. Din pacate nu am puterea sa ma bucur de ele. Priviti ce am primit:



Caut 

Infig mainile in pamant si ochii in tine
Simt cum timpul se rostogoleste
Pe fata ta
Simt cum pasarile musca din privire
Si eu tac.

Asfaltul se zgarie de creta mea
Descult imi numar fericirea pe degete
Si tac
Caut cu un ochi inchis si celalalt razand
O piatra in loc de scaun
Seara stau nemiscat
O poveste se opreste in ureche
Si tac.

Fii fericit!

Nu stiu daca este adevarat sau nu, dar se spune ca cineva l-ar fi intrebat pe Gandhi in legatura cu factorii care distrug fiinta umana si ca el ar fi raspuns:
Politica fara principii, placerea fara angajament, bogatia fara munca, intelepciunea fara caracter, afacerile fara de morala, stiinta fara umanitate si rugaciunea fara caritate.


Viata m-a invatat ca lumea este amabila daca eu sunt amabil; ca persoanele sunt triste daca eu sunt trist; ca toti ma iubesc daca si eu ii iubesc; ca toti sunt rai daca eu ii urasc; ca exista fețe zambitoare daca eu le zambesc; ca exista fețe amarate daca eu sunt amarat; ca lumea este fericita daca eu sunt fericit; ca lumea se supara daca eu ma supar; ca exista persoane recunoscatoare daca eu sunt recunoscator;
viata este ca o oglinda: daca zambesc, oglinda imi intoarce zambetul.  Atitudinea pe care o am in fata vietii este aceeasi pe care viata o va lua fata de mine.
Cine vrea sa fie iubit, sa iubeasca!
Unicul motiv sa fii fericit este pentru ca tu hotarasti sa fii fericit.