vineri, iulie 8

Modă printre pauze de învăţat şi scris poveşti

Oare cum o fi să înveţi doar ca să înveţi. Nici măcar de plăcere sau cu un scop bine definit. Înveţi pentru o notă. Înveţi ca o bezmetică când vara te îmbie la plimbare, când poveştile aşteaptă să fie scrise şi împărtăşite copiilor, ca să vină un părinte care are doar liceul (asta ca să nu fiu răutăcioasă) şi bate cu pumnul în catedră şi mă întreabă cum am îndrăznit să-i dau copilei nota 4 că au curs toate sudorile pe el cu o seară înainte învăţând cot la cot şi umăr lângă umăr cu fiica. Şi cum o fi să îi vezi pe aceşti părinţi plângând după 12 ani de şcoală, că plozii au luat 2 şi 3 la BAC. Păi dacă nu accepţi realitatea şi vrei note mari (pe care un profesor le poate da la un moment dat; ce naiba: notele se scriu cu stiloul).

Şi lasă... noi să fim sănătoşi.

Mi-e silă să învăţ. Chiar mi-e silă. Pierd timp în van, în loc să mă bucur de o carte în parc sau pe o pajişte, în armonia apei învolburate sau liniştite a unui râu.

În compania unei cafele gustoase - mană cerească după o noapte de învăţat - navighez pe internet. Găsesc un articol despre Claudia Schiffer. Nu mi-a plăcut niciodată de ea. Am fost impresionată de Cindy Crawford. Acum, mă uitam la Claudia cât e de slabă la 40 de ani, mamă a trei copii şi parcă mi-aş dori să mă menţţin aşa slabă (cum sunt acum... bine că sunt sănătoasă; bine lipsa de calciu nu se pune, nu?).

CLAUDIASCHIFFER