sâmbătă, noiembrie 6

azi...

un pas in doi...
ganduri pentru trei...
speranta pentru patru...
zambete pentru cat mai multi!

o lume reala intr-una ideala...
un vis intr-o minune...
o atingere intr-o inima...
o lectie intr-un capitol despre iubire...

as vrea sa scriu...


as vrea sa scriu despre minunile acestei lumi, despre creatie si cosmos.

as vrea sa scriu despre faptul ca-mi place cum arata oamenii cu doi ochi, urechi, nas si gura, maini si picioare si suflet cat o coaja de nuca, dar si stelele. ador sa privesc Luna care isi schimba forma. as vrea sa scriu despre Luna Plina din aceasta noapte, cand dorintele se implinesc cu usurinta daca le strangi la piept cu speranta si grija, si le desmierzi pana ele capata incredere ca le apreciezi suficient.

as vrea sa scriu despre nasul luat la purtare si despre ceasul ce suna dimineata ca un nebun sau un strigoi, si il strang intre degete pana tace, extenuat.

as vrea sa scriu despre poezie si arta poetica pe care nu o stapanesc asa ca renunt la asta. as vrea sa scriu despre Logos, si puterea cuvantului care are o mie si una de sensuri, care se transforma intr-un labirint grotesc si inuman. iubesc cuvintele cu un singur sens.

as vrea sa scriu despre rautatea din mine, si despre cum naiba sunt oameni care ma vad inger? pe cine sa mai cred? "pe nimeni", imi sopteste intuitia. "nu trebuie sa ai incredere decat in tine. faci ce simti, mergi unde-ti place, asculti si citesti ce te reprezinta sau ce sufletul tau indrageste si necesita. toti avem o doza incomensurabila de rautate, manifestata in diverse forme: rotunde, patrate, alungite, triunghiulare si cate si mai cate."

as vrea sa scriu despre semnele de carte pe cae le adun, si le confectionez si le port in fiecare calatorie pe taramul cartilor.


as vrea sa scriu despre Piticul John care ma viziteaza adesea, si ma gadila pana mai topesc prin ras vreo 500 grame de tesut adipos. am scris - fara sa vreau - acest pont anti - celulita, precum am scris fara sa vreau si aceasta postare, fara cap, fara sens, dar mai ales fara coada. este o postare bearca.