miercuri, decembrie 22

citind, inveti si cresti


fiind nevoită să înregistrez cărţi teologice, am descoperit că: "etimologia cuvântului Crăciun (crătsun, cărtsun) este încă nelămurită. După părerea unor cercetători, provine din latinescul calatio. La romani se înţelegea convocarea poporului de către preoţii păgâni în fiecare zi întâi a lunii, pentru anunţarea sărbătorilor din luna respectivă. Abia spre sfârşitul secolului IV sărbătoarea Naşterii Domnului a fost aşezată la 25 decembrie.
Merită să fie relavat faptul că în concepţia populară (îndeosebi în colinde) Crăciun, Sfântul Crăciun sau Moş Crăciun este una şi aceeaşi persoană cu Iisus Hristos. "Moş Crăciun" este un personaj creat pe pământ românesc. În colinde el stă la masă cu Dumnezeu, cu Maica Domnului, cu Sfântul Ioan Botezătorul şi cu alte personaje biblice. El şade în cer de unde vine încărcat cu daruri pentru copii".

cuvinte

ganduri si bucurii se amesteca si formeaza o plasa stralucitoare. cuvintele sunt colorate si se ascund sub un clopot de sticla. imi fac cu mana, cerand sa le eliberez, sa colorez cu ele povesti pentru copii, mici si mari. literele se desprind, se prind unele de altele prin liniute si bastonase si alearga voioase, exuberante sa scrie vise. toate visele sunt atat de frumoase, unice si au forma de origami. un T s-a agatat de o creanga de vasc, si nu se poate desprinde. nu, trebuie sa il ajut. nu de alta dar este T-ul din "TE IUBESC!".