marți, octombrie 7

Paris... sosesc... februarie 2015 !!!!!


zi de octombrie

telefonul suna... dupa trei zile in care am tinut post negru si am zacut... dar am facut pasi spre implinirea unui vis.... ma trezesc... beau o gura de cafea... citesc mailul... unul imi trezeste amintiri frumoase... mai ales prin "farmecul" cuvintelor... mai ales ca e de la cineva care nu e asa atent(a) la cuvinte... poate vad cu alti ochi acum... 
*
ploaie... 7 dimineata... conduc spre scoala... intuneric pe strada... reflectoarele ma obosesc... imi e putin teama de cand am scapat piciorul pe frana... 
la scoala... imi incep ziua complimentand o colega care si-a schimbat look-ul... apoi daruiesc doua carticele pentru fetita unei colege... 
dupa doua ore - zi grea ma astepta - zambesc, desi nu bausem cafeaua... o colega ma intreaba cum de am puterea sa fiu asa bucuroasa intr-o astfel de zi ploioasa, la o asemenea ora matinala... 9.20... 
povestesc sefei mele cum am baut cafea ce continea un gandac... si mi-a fost rau... dansa rade! :))
asa sunt eu... chiar de sufletul imi plange...
*
realizez celule cu elevii de clasa a V-a... din diferite materiale.. panza... nasturi... hartie colorata. le adusesem lipici... o colega imi spune: "Claudia, fata cu lipici... si la propriu si la figurat!"... zambesc!
*
consiliu profesoral... primesc laude - alaturi de celelalte colege - pentru unul din caietele pentru clasa a VI-a... cel de la Ed. Niculescu... :) 
cataloage electronice...
camere de supraveghere in clase... 
....
plec sa imi fac plinul... domnul de la benzinarie imi zambeste cand cobor din masina.... desi ploua... zambetele ma insotesc! uraaaa!
*
ma intalnesc cu un domn... care cocheteaza bine de tot cu scrisul... si ii dau cartile mele cu povesti si cea cu "Sanatate la indeamana"... mai ales ca este genul sportiv... maraton, ciclism... perfect! 
ce credeti ca apreciaza la mine?
rasul... RASUL sanatos!
*
da.... chiar rad! asta stiu sa o fac sincer... din tot sufletul!


Intrebari...

Mi s-a cerut ca, in locul intrebarii repetate, "de ce eu?" sa aleg alte 10 intrebari la care raspunul ar fi unul pozitiv.. :)
Acestea ar fi... cele ce pot fi facute public...

1. daca as castiga un concurs literar, cum m-as simti?
2. daca as avea de ales intre a scrie si a preda... ce as alege?
3. daca mi s-ar oferi sansa de a trai din decembrie la Paris, ce as face?
4. daca as avea multi bani, ce as face cu ei?
5. oare as putea sa traiesc intr-o casa veche, cocheta, la tara?
6. daca mi s-ar oferi o suma impresionanta de bani pentru a scrie biografia - din punctul meu de vedere - pornind de la opera literara a unui scriitor, pe cine as alege?
7. ce as alege intre o calatorie cu trenul, avionul sau vaporul?
8. daca mi s-ar oferi un inel de logodna... de la cineva care a facut parte din trecutul meu, cum as reactiona?
9. oare voi scrie in aceasta viata suficient pentru a trai din asta la batranete?
10. care ar fi cea mai nebuna dorinta pe care vreau sa mi-o indeplinesc pana la finele anului?